Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji se žalili

Profesorica suspendirana jer je ove obiteljske fotografije pokazala učenicima

Stacy Bailey
Foto: Twitter
1/2
31.03.2018.
u 21:55

Profesorica likovne umjetnosti Stacy Bailey poslana je na plaćeni dopust zbog privatnih fotografija i rasprave o seksualnoj orijentaciji

Profesorica likovne umjetnosti Stacy Bailey iz američke savezne države Teksas na plaćenom je dopustu već mjesecima jer je učenicima Osnovne škole Charlotte Anderson pokazala fotografije sa svojom suprugom te raspravljala s njima o seksualnoj orijentaciji.

Vodstvo škole priopćilo je kako je 31-godišnja profesorica s učenicima razgovarala o svojoj seksualnoj orijentaciji, kao i o seksualnoj orijentaciji umjetnika o kojima ih je podučavala te njihovih veza s ostalim homoseksualnim umjetnicima.

Foto: Facebook/ Naš potok

Glasnogovornik škole objasnio je kako se profesorica opravdala da je 'to njezino pravo te da su djeca dovoljno stara da mogu o tome razgovarati'.

Stacy Bailey fotografije sa svojom suprugom djeci je pokazala na uvodnom satu upoznavanja i dok se to nije svidjelo pojedinim roditeljima, mnogi ipak u tome nisu vidjeli nikakav problem.

– Moja kćer je dobila informacije o profesoričinoj obitelji i vidjela je fotografije tijekom upoznavanja. Uče o raznim umjetnicima. Niti jednom nije rekla da joj je zbog nekog razgovora na satu likovne umjetnosti bilo neugodno ili da razmišlja o homoseksualnom načinu života – kazala je majka Jennifer Kureska.

Inače, 2016. godine Stacy Bailey imenovana je profesoricom godine škole u kojoj trenutačno ne može raditi.

Komentara 50

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
21:58 31.03.2018.

Ako ikad te .udalaštine budu na satovima u HR predlažem roditeljima da kažu djeci da napuste nastavu !

SO
SoloHan
22:29 31.03.2018.

Da je bilo koji profesor donio sliku svoje žene, i pokazivao je djeci, netko bi ispravno zaključio da s njim nešto nije u redu, srećom pa je većina normalna za razliku od dotične.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
23:36 31.03.2018.

Narode pripremite se, to je ono što na valu Istambulske konvencije dolazi i u Hrvatsku. Pripremite djecu da znaju raspoznati normalno od nenormalnoga, uz uvažavanje svakoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije