Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon sedam godina

Učiteljica objavila ovu fotografiju s vjenčanja pa dobila otkaz u katoličkoj školi

Jocelyn Morffi
Foto: Facebook
1/2
12.02.2018.
u 12:57

Rekli su da nisam pravi primjer katolika zbog izbora partnera, kazala je učiteljica Jocelyn Morffi

Učiteljica prvog razreda Jocelyn Morffi ostala je bez posla u katoličkoj školi Sv. Petra i Pavla u Miamiju nakon što je objavila fotografiju sa svojega vjenčanja.

– Ovaj vikend udala sam se za ljubav svoga života. Nažalost, zbog toga sam ostala bez posla. U njihovim očima ja nisam pravi primjer katolika zbog izbora partnera – napisala je učiteljica koja je u školi radila sedam godina i bila voditeljica humanitarne akcije nazvane "Teach Hope" (podučavaj nadu).

Ona se, naime, udala za partnericu Natashu Hass s kojom je bila u vezi dvije godine, no to se nije svidjelo vodstvu škole. Prvi vikend u veljači održano je vjenčanje, a već je iduću srijedu učiteljici uručen otkaz.

Foto: Facebook/ Naš potok

Razočarani roditelji u petak su odmah organizirali prosvjed i tražili objašnjenje zbog čega je učiteljica dobila otkaz, no nisu ga dobili.

– Naša je jedina briga to kakva je s djecom, a jako je brižna i pažljiva i najbolja učiteljica u cijeloj školi – rekla je Cintia Cini, majka djeteta kojem je Jocelyn Morffi bila učiteljica.

Glasnogovornica nadbiskupije u Miamiju Mary Ross Agosta potvrdila je da je učiteljica otpuštena, no nije htjela ulaziti u detalje.

– Morate razumjeti da u svakoj instituciji, poduzeću ili organizaciji postoji politika koja se mora poštovati. Ako nešto odudara od toga, ne postoji drugo rješenje – kazala je ona.

Na Floridi je od 2015. godine dopušten istospolni brak, no tada je nadbiskup Thomas Wenski poslao dopis u kojem je sve zaposlenike nadbiskupije, uključujući učitelje, podsjetio što se od njih očekuje, odnosno da takav brak nije u skladu s katoličkim vrijednostima.

Fotografije koje su izludile mnoge: Vidite li što se na njima nalazi?

Jocelyn Morffi
1/18

Komentara 136

ZN
Znakovljenagrbu
13:34 12.02.2018.

Što je, tu, nejasno? Takvog (poremećnog) svjetonazora nek ide radit u u njihovu inačicu: kontru/iskorak/babe. Ili - nek se "takva" proba zaposlit u "islamskoj" školi, ha? "Zanimljivo" koliko gadljivih "katoličkih" kukolja iznosite neposredno pred (katoličku) Korizmu. Večernji; hoću li ii ovdje dobiti "žuti karton", kao kod slučaja konobarice? Što je (tamo-kod konobarice) a i ovdje (ako jest) za tzv. žuti karton?

BE
Bel
16:30 12.02.2018.

Ne razumijem u cemu je problem? Institucija u kojoj radi zagovara potpuno drugi svjetonazor od onoga koji ona iskazuje svojim zivotom. Sasvim je ispravno dobila otkaz. Sto ne znaci da nece biti odlicna uciteljica u drugoj vrsti skole.

KR
krezubikrkan
14:10 12.02.2018.

sram je može biti...ja bih je tužio za prijevaru jer je ona točno znala gdje se zapošljava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije