Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZIVANJE NESREĆE

Produljen istražni zatvor vozaču (42) koji je pijan autom usmrtio pješakinju i pobjegao

Vožnja u pijanom stanju
Slavko Midzor/PIXSELL
01.10.2022.
u 15:10

Od zadobivenih ozljeda osoba je umrla na mjestu nesreće, s kojega je optuženi pobjegao

Velikogoričko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu te zatražilo produljenje istražnog zatvora protiv 42-godišnjaka koji je pijan (1,75 promila) početkom lipnja na pješačkom prijelazu u Zagrebu automobilom udario i usmrtio 56-godišnju pješakinju.

To je tužiteljstvo na mrežnim stranicama izvijestilo da je pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici tog vozača optužilo zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a Kazneni zakon za to djelo, s obzirom da je njime prouzročena smrt osobe, predviđa zatvor od tri do 15 godina.

Tereti ga se da je 3. lipnja navečer na raskrižju Avenije Većeslava Holjevca i Oreškovićeve ulice, ne zaustavivši ga, automobilom naletio na pješakinju koja je cestu prolazila obilježenim pješačkim prijelazom.  

Od zadobivenih ozljeda umrla je na mjestu nesreće, s kojega je optuženi pobjegao.

Županijsko državno odvjetništvo optužnicom predlaže produljenje istražnog zatvora u kojem se 42-godišnjak nalazi zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

>> VIDEO Burno jutro u Zagrebu: Požar pa eksplozija u naselju Trnsko, jedna osoba smrtno stradala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije