Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJE PREVEZENO U BOLNICU

Splitska policija se oglasila. Otkrili mogući uzrok eksplozije u fast foodu

Eksplozija u restoranu u centru Splita
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/17
01.10.2022.
u 13:16

Vatrogasci i policija su na terenu - priopćili su iz PU splitsko dalmatinske.

PU splitsko - dalmatinska oglasila se vezano uz ekploziju koja se dogodilo u fast food restoranu (restoran brze hrane o.a) nešto prije 12 sati u Splitu. Kako navode, do eksplozije je došlo najvjerojatnije zbog plinske boce.

- Danas, oko 12:10 sati zaprimili smo informaciju da je ugostiteljskom objektu u Splitu, Čulića dvori, došlo do eksplozije najvjerojatnije plinske boce. Dvije osobe koje su se nalazile u ugostiteljskom objektu prevezene su u bolnicu radi pružanja  liječničke pomoći. Zagrebačka ulica je zatvorena za promet od križanja s Držićevom do Manuške poljana.  Vatrogasci i policija su na terenu - priopćili su iz PU splitsko dalmatinske.

Eksplozija u restoranu u centru Splita
1/17

Uslijed eksplozije oštećeno je nekoliko okolnih objekata, uključujući stan iznad fast fooda, a prema pisanju Dalmacije danas ozlijeđeni su i strani državljani koji su čekali u redu na hranu.

Vatrogasci su na licu mjesta su osigurali objekt u kojem je bilo još pet boca zapaljivog sredstva, piše Slobodna Dalmacija.

Ključne riječi

Komentara 6

DO
doberdedec
13:52 01.10.2022.

Joj kada ćete vi novinari, već jednom shvatiti? Plinska boca nije explodirala, i u većini slučajeva ona ne explodira, da je plinska boca explodirala krov bi bio u podrumu i par kuća bi još nastradalo, već je zbog nekontroliranog istjecanja plina iz boce, došlo do stvaranja explozivne smjese plina i zraka i uz pomoć otvorenog plamena došlo do explozije Tu je greška naj vjerovatnije bila, ili netko, tko je mijenjao bocu nije zategnuo maticu sa brtvom na regulatoru plina, pa je tu nekontrolirano curio plin, a regulator mora biti jer je pritisak plina u boci 16 bara, a regulator spušta na 1 bar, ili je propustilo kroz plinsko crijevo koje vodi plin od regulatora do trošila.

DO
doberdedec
13:58 01.10.2022.

A i vi koji čitate a koristite plin kao pogonsko gorivo za štednjak ili peći, kada ste zamijenili plinsko crijevo????? Zamislite se zbog vašeg osobnog nemara i troška od 40-100 kn u dvije godine, riskirate vlastite živote, i imovinu. Očitoo se mnogima isplati biti nemaran i reći ma neće kod mene.

MO
modovisisajteMaraschino
13:58 01.10.2022.

nespravan ili oštećen ventil, nedovoljno pričvršćeno ili oštećeno crijevo mogu biti uzroci curenja plina, a kad se plin pomiješa sa zrakom postane eksplozivan. boce ne eksplodiraju. barem ne same od sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije