Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera s lockdownom

Pristižu pisma nepovjerenja Johnsonu: Predalo ih 11 konzervativaca, očekuje ih se još

Boris Johnson
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
19.01.2022.
u 12:23

Da bi se pokrenulo izglasavanje nepovjerenja Johnsonu potrebna je potpora 54 zastupnika

Jedanaest zastupnika iz konzervativne stranke premijera Borisa Johnsona predalo je u srijedu ujutro pisma u kojima izražavaju svoje nepovjerenje šefu vlade, objavio je Telegraph.

"Jutros je 11 članova Konzervativne stranke koji su svoja mjesta izborili na izborima 2019. predalo pisma nepovjerenja Borisu Johnsonu", napisao je na Twitteru novinar Christopher Hope iz Daily Telegrapha.

Prema Telegraphu, 20 zastupnika namjerava predati pisma nepovjerenja premijeru, no da bi se pokrenulo izglasavanje nepovjerenja Johnsonu potrebna je potpora 54 zastupnika.

Nakon što je 2019. osvojio izbore najupečatljivijom pobjedom u više od 30 godina kako bi proveo brexit, Johnson je na rubu izglasavanja nepovjerenja nakon ljutitih reakcija njegovih konzervativaca zbog tvrdnji da su se u premijerovoj ezidenciji održavale zabave za vrijeme karantene

Johnson je u utorak odbacio optužbe svog bivšeg savjetnika da je parlamentu lagao o zabavi za vrijeme lockdowna, rekavši da ga nitko nije izvijestio da bi druženje uz piće moglo biti protivno pravilima uvedenim zbog covida-19.

Da se povećava broj konzervativnih zastupnika koji su nezadovoljni Johnsonovim vođenjem države piše i politička analitičarka BBC-a Laura Kuenssberg koji smatra da je moguće da broj naraste i na 54.

Glavni suparnici Johnsonu unutar stranke su ministar financija 41-godišnji Rishi Sunak, i 46-godišnja ministrica vanjskih poslova Liz Truss. Oporba za Johnsona tvrdi da je serijski lažljivac i poziva ga da odstupi s vlasti.

Uspon Alexandera Borisa de Pfeffel Johnsona poznatog samo kao "Boris" do dužnosti premijera najveličanstveniji je potez u karijeri koja ga je od novinara i televizijske slave, komedije i skandala dovela u kotao krize brexita i potom na prvu crtu bojišnice protiv koronavirusa.

Ako mu afera s lockdownom potopi tu karijeru, to će označiti još jedan nevjerojatni zaokret gotovo 12-godišnje burne vladavine Kozervativne stranke tijekom koje su proveden brexit i referendum o neovisnosti Škotske.

VIDEO Srušen rekord: Hrvati od jučer plaćaju benzin najskuplje u povijesti!

Komentara 1

MX
Mister X
13:06 19.01.2022.

Pristižu pisma nepovjerenja Johnsonu: Predalo ih 11 konzervativaca, očekuje ih se još jer kao stoka idu jad vide jedan od drugoga onda svi tamo. To nikakao ne znači da sun oni u pravu ili pametni , Znamo koliko ih jeje bilo super oduševljeno sa "Hiplerom " Ili kolko su voljeli kreteni svoga Tita umjestp pravvrenmeno njegovog generala GFranju koji če ih povesti u Demonkraciju i evo naši dečki su u UKrajini . IMaju sreču ako Putina ne nagovore ti mlaki i nejaki Putinci da i on naprvi Gvantanamos za njegove zarobljenike i teroriste plačenike iz drugih država !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije