Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija u ponoć

'Prikupili smo dovoljan broj potpisa za referendum 'Nećete bez naroda''

Prikupljanje potpisa za referendum
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.06.2015.
u 08:41

- Naš je prvi cilj bio sačuvati referendum u Hrvatskoj - rekao je koordinator inicijative Željko Stipić

Za referendum 'Nećete bez naroda' prikupljen je dovoljan broj potpisa, rekli su koordinatori Inicijative koja okuplja 15 sindikata i 7 nevladinih udruga sinoć na konferenciji za novinare održanoj točno u ponoć.

- Naš je prvi cilj bio sačuvati referendum u Hrvatskoj od onih koji ne žele neposrednu demokraciju i koji ne žele da građani mogu na referendumu usprotiviti se štetnim političkim odlukama. Drugi naš cilj bio je olakšati referendum kako bi ubuduće bilo potrebno 200.000 potpisa za raspisivanje referenduma - rekao je koordinator inicijative Željko Stipić, javlja HRT.

Sindikati i nevladine organizacije od 30. svibnja prikupljali su potpise za raspisivanje referenduma na dva pitanja: "jeste li za to da 200.000 potpisa bude dovoljno za raspisivanje referenduma" i "jeste li za to da se potpisi mogu prikupljati na svim mjestima na kojima je dopušteno javno okupljanje građana". U Inicijativi smatraju da je broj prikupljenih potpisa i veći od potrebne 382.000.

>> 'Ja ne želim biti ovca, a uvjeren sam da to ne želi biti nitko'

Komentara 28

Avatar 4mat
4mat
09:10 14.06.2015.

Strasno kako vlada manipulira brojkama, kad njeima ne pase ili im se radi o njihovom dupetu onda je 10% vise od 450 000 a kad je popis stanovnistva ...e to je druga prica....politicari u RH su direktna uvreda zdravom razumu....fuj!

SP
Spezispezi
09:04 14.06.2015.

Za referendum o novom izbornom zakonu Uime obitelji trebalo je 450.000 potpisa, pa cak se i dijaspora brojala. Otkud sada 382.000 !? Da nije razlika nestala u hudim jamama ?!

MG
marko.glasnovic.507
09:44 14.06.2015.

Nadam se da ce potpisi za željkin referendum biti prihvaceni naknadno buduci da je sada ocigledno da vladajuci manipuliraju brojkama..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije