Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vilim Ribić:

'Ja ne želim biti ovca, a uvjeren sam da to ne želi biti nitko'

Vilim Ribić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.06.2015.
u 10:02

Pohlepi kapitalizma ne može parirati nikakav socijalizam, poručio je Ribić

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, uputio je otvoreno pismo pozivajući građane da daju potpis za referendum protiv novog Zakona o referendumu. Referendumska inicijativa "Nećete bez naroda" zasad nije skupila dovoljno potpisa, za što imaju još dva dana.

– Neuspjeh bi značio trajnu nemoć građana da spriječe odluke koje politički otuđene skupine donose na štetu naroda i zemlje – poručio je Ribić.

– Neuspjeh bi značio produljenje političke vladavine u interesu onih koji im financiraju predizborne kampanje, a u kojima caruju lažna obećanja dana javno narodu i stvarna tajna obećanja dana financijskom i krupnom kapitalu. Takvome stanju parirati možemo učinkovito samo referendumima. U suprotnom, pretvorit će nas u ovce koje im trebaju samo jednom u četiri godine. Ja ne želim biti ovca, a uvjeren sam da to ne želi biti nitko – piše Ribić, poručujući da "pohlepi kapitalizma ne može parirati nikakav socijalizam, već isključivo jačanje utjecaja naroda i građana".

>> Prikupljeno 315.000 glasova, na Antunovo posebna akcija kraj svih svetišta

>> Inicijativa za referendum: 'Milanoviću, ne osvećuj se'. Bauk: Promašili su trg

Komentara 6

LA
LaurenceofArabia
11:09 12.06.2015.

Potpisao kao i cijela moja obitelj. Bez obzira na politicku opredijeljenost i na osjecaje prema sadasnjoj i eventualnoj buducoj vladi, gradjani se moraju osvijestiti i dati svoj potpis kako bi zadrzali mogucnost referenduma u svojim rukama. Da nije bilo slobode referenduma ne bi bilo ni Hrvatske. Olovke u ruke!!!

Avatar d-ano
d-ano
10:13 12.06.2015.

Pohlepi kapitalizma može parirati samo kanibalizam...

Avatar petrolio
petrolio
10:43 12.06.2015.

ajmo ljudi, dajmo potpis i spasimo demokraciju od podlog zakonskog prijedloga koji zapravo ukida mogućnost građanima da u buduće imaju referendume, već će sve u naše ime odlučivati ti "pametni, genijalni i pošteni političari"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije