Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTJELI SU ODŠTETU

Prije nego što si je odrezala šaku njezin dečko tražio podatke o biomehaničkoj ruci

ogrijev
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
08.09.2020.
u 09:13

Tužiteljstvo sumnjiči Juliju da si je 2019. godine namjerno odrezala šaku kako bi nekoliko dana nakon toga zatražila isplatu odštete od osiguravateljske kuće s kojom je prethodno sklopila ugovor

Slovensko tužiteljstvo tražilo je na ljubljanskom sudu 4,5 godina zatvora za 22-godišnju Juliju Adlešić koju sumnjiče da si je namjerno odrezala šaku kako bi dobila novac od osiguranja.

U sve je upleten njezin dečko Sebastien Abramov, za kojeg traže pet godina zatvora, dok za njegovu majku i oca traže četiri, odnosno jednu godinu zatvora.

Tužiteljstvo sumnjiči Juliju da si je 2019. godine namjerno odrezala šaku pa nekoliko dana nakon toga zatražila isplatu odštete od osiguravateljske kuće s kojom je prethodno sklopila ugovor. Julija tvrdi da je riječ o nezgodi te da je bez šake ostala dok je rezala grane za ogrjev cirkularnom pilom, pišu 24 sata.

 

U završnoj riječi tužiteljstvo je naglasilo kako je njezin partner Sebastien prije nesreće na internetu tražio podatke o biomehaničkoj ruci, što jasno pokazuje, tvrde, da je sve bilo isplanirano.

Osumnjičeni su krajem 2018. detaljno planirali ovu prijevaru i međusobno podijelili uloge kako je izvesti, smatra tužiteljstvo. Već tad su sklopili s pet osiguravajućih tvrtki police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom. Ubrzo su uplatili i prve rate polica, pri čemu bi Julija dobila 1,1 milijun eura odštete u slučaju invalidnosti, a već početkom prošle godine ostala je bez šake.

Policija je odrezanu šaku pronašla i kasnije odnijela u bolnicu, gdje su joj je liječnici uspjeli prišiti, spasivši je od trajnog invaliditeta. No, ona se vratila nakon nekoliko dana tvrdeći da s rukom nešto nije u redu. Liječnici su utvrdili da je ruku stiskala u hladnjaku kako bi se operacija prikazala kao neuspješna.

Ključne riječi

Komentara 2

FA
fajlpz
15:06 08.09.2020.

Hahaha koja bolest.Ali kako je obučena možda je dobila odštetu.

ST
stefj
10:32 08.09.2020.

Bolesno... Podsjeća na Grimmove bajke, ali umjesto princa na bijelom konju sada imamo osiguravajuću kuću...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije