Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARAN SLUČAJ

Julija (22) odrezala sebi šaku zbog milijun eura, pomogli joj dečko i njegovi roditelji?

LORA 2
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
07.09.2020.
u 21:16

Policija sumnja da je Juliju na ovo nagovorio upravo dečko Sebastien, kojemu se još sudi i zbog ubojstva djevojke Sare Veber 2015. godine, a za što on tvrdi da se dogodilo slučajno dok je čistio pušku

U dobi od 20 godina sam ostala bez ruke, moja je mladost uništena i potpuno je nerazumno da itko uopće pomisli da to nije bila nesreća, a još manje da je cijela obitelj bila umiješana - branila se pred slovenskim sudom 22-godišnja Julija Adlešič, kojoj se sudi zbog pokušaja prijevare i namjernog ozljeđivanja samo kako bi dobila novac od osiguranja.

Na optuženičkoj klupi i u pritvoru Julija se našla zbog odrezane šake. Bez nje je ostala 4. siječnja 2019. Nakon nekoliko dana zatražila je isplatu odštete od osiguranja s kojima je prethodno sklopila ugovor, no ljubljanska policija je vrlo brzo otkrila da se radi o čistoj prijevari. Kao pomagače su osumnjičili njezinog dečka Sebastiena Abramova (30) i njegove roditelje te protiv svih četvero podnijeli kaznene prijave, prenose 24sata.

Tužiteljstvo tvrdi da su još krajem 2018. detaljno planirali ovu prijevaru. Već tad su sklopili s pet osiguravajućih tvrtki police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom. Ubrzo su uplatili i prve rate polica, pri čemu bi Julija dobila 1,1 milijun eura odštete u slučaju invalidnosti, a već početkom prošle godine ostala je bez šake. 

Odrezani ud nisu sami odmah predali, nego ga je policija pronašla i kasnije odnijela u bolnicu, gdje su joj ga liječnici uspjeli prišiti, spasivši je od trajnog invaliditeta. No, ona se vratila nakon nekoliko dana tvrdeći da s rukom nešto nije u redu. Liječnici su utvrdili da je ruku stiskala u hladnjaku kako bi se operacija prikazala neuspješnom.

Policija sumnja da je Juliju na ovo nagovorio upravo dečko Sebastien, kojemu se još sudi i zbog ubojstva djevojke Sare Veber 2015. godine, a za što on tvrdi da se dogodilo slučajno dok je čistio pušku. 

- Pod na kojem je stajao stol, a na kojem je stajala pila, bio je neravan, a stol nestabilan. Pila nije bila pričvršćena, a na mene je skočio pas i tako sam pala pod pilu - tvrdi Julija, no medicinski vještak Matjaž Veselko tu verziju priče je demantirao.

- Ozljeda šake zbila se stavljanjem ruke vodoravno ispod pile pod kutom od 90 stupnjeva, vidi se da se radi o glatkoj posjekotini - pojasnio je.

Obrana i tužiteljstvo jučer su dali završnu riječ, nakon čega će biti poznat i epilog slučaja

Ključne riječi

Komentara 2

JU
jurajuric120
21:40 07.09.2020.

a ima bedastih ljudi

MA
Matrix5
22:28 07.09.2020.

Bolesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije