Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Presuda 13 godina nakon smrti dubrovačke studentice: Čolak dobio šest godina zatvora, Opačak pet

Marin Čolak
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/7
01.06.2023.
u 12:45

Ranijom presudom 2021. Čolak, koji je kazao da je donedavno radio u supruginoj autopraonici, a sada je nezaposlen i bez prihoda, bio je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, no tu je presudu u srpnju 2022. ukinuo VKS

Marin Čolak (38) osuđen je na šest godina zatvora, a Dalibor Opačak (45) na pet godina zbog smrti 20-godišnje dubrovačke studentice Ivane Obad, koja je prije 13 godina poginula u fatalnoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Rijeka pokraj Bosiljeva, pišu 24 sata. Presuda je to Županijskog suda u Zagrebu. 

Prema optužnici, Čolak i Opačak su se 5. studenoga 2010. u 12.20 vozili autocestom A6 u smjeru Zagreb – Rijeka i to protivno odredbama zakona o sigurnosti prometa na cestama jer su vozili brzinom većom od 130 kilometra na sat. Tužiteljstvo  u optužnici navodi da je Čolak vozio Ferrari 360 Modenu, a suvozačica mu je bila Ivana Obad. Opačak je vozio Nissan 350Z. Kada su prošli čvor Bosiljevo,  Čolak se, prema optužnici, kretao lijevim trakom brzinom od 181 km/h, a Opačak desnim trakom brzinom od 205 km/h. U optužnici se navodi da je Čolak počeo prelaziti iz lijevog u desni trak a da se prije toga nije uvjerio kako to može učiniti na siguran način. 

VEZANI ČLANCI: 

Opačak je počeo kočiti, ali nije mogao dovoljno smanjiti brzinu zbog čega je  okrznuo prednji lijevi kotač Nissana i zadnji desni kotač Ferrarija. Pokušavajući izbjeći Nissan, izašao je  izvan kolnika na zaustavni trak, a destabilizirani Ferrari izletio je s ceste, prevrnuo se više puta i zapalio. Ivana Obad na mjestu je poginula.

Ranijom presudom 2021. Čolak, koji je kazao da je donedavno radio u supruginoj autopraonici, a sada je nezaposlen i bez prihoda, bio je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, no tu je presudu u srpnju 2022. ukinuo VKS. Opačak koji je naveo da je trgovac koji se bavi prodajom voća i povrća, tom je presudom bio nepravomoćno oslobođen optužbi.

Marin Čolak
1/4

Komentara 7

Avatar markoii123
markoii123
13:34 01.06.2023.

Hrvatsko pravosuđe.

RE
Realistic
13:58 01.06.2023.

A nije loše,kakvo nam je pravosuđe očekivao sam 6 mjeseci uvjetno

TM
trade_mark
13:26 01.06.2023.

premalo, prekasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije