Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turneja po SAD-u

Premijerka u UN-u i otvara dan na burzi u New Yorku

kosor
Foto: Jadranka Jureško-Kero
1/3
26.09.2010.
u 19:00

Kao glavni gost na tradicionalnom označavanju početka rada burze premijerka Kosor zvonom će otvoriti radni dan na Wall Streetu.

U SAD-u borave predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor. Nakon petodnevnog sudjelovanja u radu 65. sjednice Opće skupštine UN-a, susreta s predsjednikom Obamom te brojnih bilateralnih sastanaka predsjednik je otputovao u Los Angeles na otvaranje izložbe o hrvatskim pravednicima među narodima. Sastat će se i s predstavnicima Američko-židovskog odbora i iseljenicima.

Premijerka je nedjelju provela u društvu članova hrvatske iseljeničke zajednice te u kulturnom centru Svetog Nikole Tavelića.

Kosor: Problemi koje su mi predočili iseljenici poklapaju se s onime što radim u Vladi
Premijerka Kosor u New Yorku je nakon s mise u hrvatskoj crkvi „Sv. Čirila i Metoda“ razgovarala s iseljenicima koji su postavljali pitanja o korupciji i mogućnostima investicija.
- Zadovoljna sam susretom s Hrvatima u New Yorku jer sam, po njihovim reakcijama i pitanjima, nakon što sam ispričala nekoliko važnih činjenica o stanju u Hrvatskoj, radu moje Vlade i borbi protiv korupcije i kriminala, shvatila da smo na istom tragu. Daleko su od Domovine ali sve prate i vide iste stvari koje i ja uočavam kao premijerka, a to znači da treba nastaviti popravljati i mijenjati na mnogim područjima u Hrvatskoj te sam zahvalna na njihovoj pomoći u borbi protiv korupcije, a podržavaju i program oporavka gospodarstva. Primjeri koje su mi predočili iseljenici, odnosno probleme koje imaju kod investiranja u Hrvatsku poklapaju se sa onime što radim u Vladi a to znači ukloniti prepreke za dolazak svježeg kapitala i zaustaviti korupciju koja ugrožava nacionalnu sigurnost države i temeljna ljudska prava - poručila je Kosor.

U ponedjeljak će posjetiti sjedište newyorške burze i razgovarati s predsjednikom uprave NYSE Euronext Duncanom Niedaraureom.

Glavna gošća ma tradicionalnom označavanju početka rada burze
Kao glavni gost na tradicionalnom označavanju početka rada burze, zvonom će otvoriti radni dan na Wall Streetu. J. Kosor će sutra održati govor na 65. sjednici Opće skupštine UN-a i biti glavna gošća na radnom doručku američkog Odbora za gospodarski razvoj, gdje će se okupiti direktori američkih tvrtki zainteresirani za ulaganje u Hrvatsku. Najavljen je i Kosoričin susret s američko-hrvatskim gospodarstvenicima koji žele poslovati u domovini.

Komentara 20

PI
Pippo9
19:05 26.09.2010.

Od ovakvih posjeta možemo samo imati koristi i dobrobiti

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
19:18 26.09.2010.

Da Sada će Hrvati navaliti na radna mjesta i oporaviti Hrvatski proračun

UK
Ugo Kajvez
11:32 27.09.2010.

Ja sam Jedi vjere, hoće ona doć i poklonite se u našem hramu? ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije