Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19. MEMORIJAL

Prelet MiG-ova 21 iznad Ivanić-Grada u čast poginulom pilotu HRZ-a Rudolfu Perešinu

Gornja Stubica: Svečano otvorenje 25. susreta u spomen parku Rudolfa Perešina
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
27.10.2023.
u 17:13

Tijekom provedbe leta na širem području Ivanić-Grada očekuje se kratkotrajna pojačana buka te iz Ministarstva obrane mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Borbeni avioni MiG -21 preletjet će u subotu iznad Ivanić-Grada u sklopu obilježavanja "19. Memorijala Rudolf Perešin – Ivanić-Grad 2023.“, a u čast poginulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Rudolfa Perešina i njegovog povijesnog preleta avionom MiG-21 u Austriju. Polijetanje aviona planirano je iz vojarne "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, a prelet iznad Ivanić-Grada u 13 sati.

Tijekom provedbe leta na širem području Ivanić-Grada očekuje se kratkotrajna pojačana buka te iz Ministarstva obrane mole građane za strpljenje i razumijevanje. Počast pilotu Rudolfu Perešinu dana je u srijedu u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, u okviru obilježavanja 31. godišnjica ustrojavanja Središta za obuku HRZ-a koje nosi ime Rudolfa Perešina.

Tom su prigodom položeni vijenci i zapaljenje svijeće ispred spomenika postavljenom njemu u čast, a služena je i sveta misa koju je predvodio vojni kapelan Ivo Topalović, stoji u priopćenju.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Plenković: 'Ovo što smo danas vidjeli je odgovornost Penave. On nema pravo privatizirati Vukovar'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije