Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REJTING POLITIČARA

Predsjednica ima najnižu podršku od 2017., na 2. mjestu iznenađenje izbora

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
27.06.2019.
u 20:39

Davor Bernardić se počeo uzdizati, za razliku od Bože Petrova i Ivana Vilibora Sinčića koji padaju

Iako službeno još nije potvrdila kandidaturu za nove predsjedničke izbore, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prema najnovijem istraživanju Crobarometra ima podršku 47 posto ispitanika, donosi dnevnik.hr.

Ipak, 46 posto ljudi ne odobrava njezin rad, a 7 posto ne zna. Ovo je njezin najniži rejting još od listopada 2017. godine. Pozitivan dojam o njoj ima 59 posto građana, a negativan 35 posto.

Na drugom mjestu je Mislav Kolakušić, kandidat koji je bio potpuno iznenađenje izbora za Europski parlament i koji se nakon njih potpuno povukao iz javnosti. Pozitivan dojam o njemu ima 37 posto građana, a 30 posto negativan dojam.

Milan Bandić gubi potporu, ali 35 posto ispitanika i dalje ga vidi kroz pozitivnu prizmu. Ipak, 57 posto negativno gleda na gradonačelnika Zagreba. 

Za predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pozitivan dojam ima 34 posto, a negativan 58 posto. Pad potpore doživljaju i Božo Petrov i Ivan Vilibor Sinčić.

Davor Bernardić oporavlja se kao i SDP. 

Komentara 42

DU
Deleted user
21:47 27.06.2019.

Tko je taj Bero?

DU
Deleted user
22:08 27.06.2019.

Živi zid most polako pa pa do izbora i Kolakušić ispod 5%

BA
barbaizamerike
21:09 27.06.2019.

Mene zanima na kojem je mjestu od Zokija brat? Ako Zokiju dobro ide dobro I bratu Sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije