Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Branitelji izigrani'

Matić napao zakon: Jedina korist je sprečavanje genocida nad janjetinom

Predrag Matić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.06.2017.
u 14:46

Branitelji su još jednom izigrani, a zadovoljeni su oni koji su bili u šatoru i to djelomično, kaže bivši ministar branitelja

Predrag Matić Fred, bivši ministar branitelja, žestoko je kritizirao nacrt prijedloga zakona o hrvatskim braniteljima koji je ministar Tomo Medved danas predstavio.

- Od velike pompe od novog zakona nema ništa. Odustalo se od ustavnog zakona, a kako vidim odustaje se i od prava pripadnika HVO-a jer bi ekipa iz šatora morala svoj šator preseliti pred Fort Knox i tražiti priliku da ga obije, da uzme novce kako bi se to ostvarilo - rekao je Matić, piše Dnevnik.hr.

- Treba znati da je 250 ljudi u hotelu Laguna godinu i pol dana jelo, pilo i smišljalo ovo. Dakle, potpuno isti zakon kao što je i bio. Jedina korist je sprečavanje genocida nad paškom janjetinom, koji će se sada konačno spriječiti - poručio je ironično Matić.

- Branitelji su još jednom izigrani, a zadovoljeni su oni koji su bili u šatoru i to djelomično. Produžuje se pravo za stjecanje statusa branitelja, pa se uskoro može očekivati Plenkovića i Medveda da uruče cvijeće i bombonijeru milijuntom branitelju - rekao je također Matić, koji će još razmisliti o tome hoće li podržati zakon.

Komentara 43

MA
Marko1337
15:16 23.06.2017.

drug matić,invalidnost s 80% skinuo na 50%,dakle još uvijek je invalid.Da li će on VRATITI novac koji je dobivao kao HRVI od 80% i nadoplatiti razliku u kvadraturi za STAN od 100 kvadrata na Laništu,koji je dobio kao 80 %0 % HRVI? Zašto taj lažov i prevarant nije deložiran ,

HR
Hrvatska
14:56 23.06.2017.

Prijedor zdravo

DU
Deleted user
15:36 23.06.2017.

Neznam kakav će ovaj zakon biti, ali zakon koji je Matić i kukuruku Vlada donjela o razdvajanju mirovina braniteljima, ali ne i aboliranim pripadnicima i 1., 2,. ili 3., udovicama partizana imao bi slijedeći učinak. Ako je sada primjerice svimm navadenim kategorijama recimo mirovina 3000 kn, a braniteljska je razdvojena na 1000 i 2000 kn i ako za 10 godina porast mirovina bude 100% branitelj bi imao 4000kn, a abolirani u udovica 6000 kuna i Matić to nije vidio ili nije želio vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije