Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaga u Saboru

Vlada počela ispunjavati uvjete iz sporazuma s Glasnovićem

Željko Glasnović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.05.2017.
u 20:00

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje priopćilo je danas da će 11. svibnja isplatiti neisplaćene svote mirovina za 2007. godinu "korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji".

Vlada je počela ispunjavati uvjete zbog kojih je nezavisni zastupnik Željko Glasnović podržao imenovanje Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora. 

Prva točka sporazuma, koji je Glasnović potpisao s premijerom Andrejem Plenkovićem, ministrom branitelja Tomom Medvedom i državnom tajnicom u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravkom Bušić bila je "isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava". 

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje priopćilo je danas da će 11. svibnja isplatiti neisplaćene svote mirovina za 2007. godinu "korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji".  "Korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji neisplaćene svote mirovina za 2007. u Republici Hrvatskoj isplatit će se 11. svibnja  2017., a korisnicima i nasljednicima u inozemstvu u svibnju 2017. s mirovinom za travanj 2017.", stoji u priopćenju HZMO-a. 

Podsjetimo, Glasnović je dao presudan, 76 glas, za izbor Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora čime je HDZ potvrdio da ima većinu u Saboru. 

Komentara 80

DU
Deleted user
20:46 08.05.2017.

Koliko sam ja shvatio radi se o nekim zaostalim isplatama??? Zašto su zaostale? Tko i zašto ih nije na vrijeme isplatio? Odkud sada novac za isplatu?

JU
juma
20:39 08.05.2017.

Pitam se od kojih novaca? Mozda od onih ubranih novim porezom na nekretnine ili novim zaduzivanjem drzave? Posteno bi bilo kada bi HDZ i Plenkovic to platili iz vlastite kase, jer je to i bilo njihovo obecanje. Dok se placaju oni koji su prije 25 godina ratovali u drugoj drzavi, istodobno se hrvatskim umirovljenicima predvidja skoro 30% smanjenje mirovina u buducnosti. Mislim kako nam trebaju novi izbori, pa ako gospodin Plenkovic iznova dobije mandat, neka izvoli i dalje placati ratne umjesto radne mirovine.

MA
Machak
20:40 08.05.2017.

Postoje dakle Veliki Hrvati i Mali Hrvati.. Glasnović se pobrinuo da se otme od Malih Hrvata i dade Velikim. A Mali Hrvati iz čijih džepova to ide nek i daje kopaju po kontejnerima. Ako ovo nije sramotno onda ne znam što je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije