Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Prag odbija presuditi u sporu Zagreba i Ljubljane

19. prosinca 2008. u 16:58 1 prikaza

Karel Schwarzenberg, ministar vanjskih poslova Češke koja u siječnju preuzima šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom, ustvrdio je u petak da Prag odbija suditi u graničnom sporu Zagreba i Ljubljane, zbog kojeg Slovenija blokira pristupne pregovore Hrvatske s Unijom.

- Nisam sudac koji presuđuje između Hrvatske i Slovenije. Oni samo moraju sjesti za stol i naći rješenje - rekao je Schwarzenberg novinarima u Beču gdje je sudjelovao na konferenciji o euroarapskom dijalogu.

- Dvije zemlje moraju taj problem riješiti između sebe - inzistirao je.

Upitan o mogućnosti da Češka posreduje između dviju susjednih država koje neriješena pitanja vuku od raspada bivše Jugoslavije, Schwarzenberg je istaknuo da "je posredovanje moguće samo ako obje strane žele posrednika, a nisam siguran da je tomu tako".

Zbog graničnog spora s Hrvatskom, u petak je Slovenija na Međuvladinoj konferenciji Hrvatske s Europskom unijom u Bruxellesu blokirala otvaranje i zatvaranje većeg broja pregovaračkih poglavlja Hrvatske s EU-om.

(Hina)

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom