Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA DOVOLJNO HRABRE

Trgovački lanac iznenadio Hrvate: U ponudi burgeri od kukaca i hrskavi cvrčci

Gužve ispred trgovina
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
16.04.2020.
u 17:31

Iako je bilo već pokušaja popularizacije na pojedinim sajmovima hrane, do sad niti jedan trgovački lanac nije ponudio proizvode s kukcima čiji se rast proizvodnje tek očekuje u narednim godinama.

Najnovija ponuda trgovačkog lanca Kauflanda iznenadila je mnoge. 

- Kukci - najukusniji test hrabrosti na svijetu - oglasili su u svojem najnovijem katalogu i ponudili Hrvatima proizvode od kukaca u kojima uživa, kako navode, već više od dvije milijarde ljudi u svijetu. 

Kukci u prehrani i nisu neka novost diljem svijeta, ali vidjeti kukce kao jelo na tanjuru Hrvata i nije tako uobičajan prizor.  Iako je bilo već pokušaja popularizacije na pojedinim sajmovima hrane, do sad niti jedan trgovački lanac nije ponudio proizvode s kukcima čiji se rast proizvodnje tek očekuje u narednim godinama. 

Foto: Kaufland

- Umjesto čipsa, grickaj cvrčke, umjesto ćevapčića neka se na tvom tanjuru nađe burger od kukaca... - istaknuli su iz Kauflanda i napomenuli kako je riječ o zdravim, ekološki osviještenim i veoma hranjivim namirnicama. 

Od danas se u asortimanu Kuaflanda nalaze delicije poput hrskavih cvrčaka sa začinima ili natural, burgeri s brašnom od cvrčaka, proteinski kolači od kukaca s okusom badema, čokolade ili smeđeg šećera kao i protein snack kukci.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar mofo
mofo
17:39 16.04.2020.

A juhu od šišmiša? Kinesku delikatesu koja je pokorila svijet?

KM
Kmicanakreku
17:40 16.04.2020.

Jadan pokusaj zelenih da nas skinu sa mesa i da jedemo kukce...lol Nikada to nece proci kod nas.

PA
PageUp
18:09 16.04.2020.

Sram ih bilo. Neka "koač menađeri" kukce-čipseve, prvi, testiraju na svojom materama, babama, ženama..a onda, eventualno, na znatiželjnom kupcu koji je, ekšli, doš'o po "kruh i mlijeko". Gotovi su kad im, Oman i frendači životinja, dignu tužbu; da zakaj jedu, još, i te životinje, kaj im/nam nije dosta svinjica, pilića, janjca..ha ha ha :) A kaj je najbolje, kukci bu' skuplji od kile mesa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije