Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požežanin u Dubaiju

'Ovdje postoji paralelan svijet. Ovo je šerijatska država, a nigdje nema više prostitutki nego ovdje'

Dubai
Foto: Reuters/PIXSELL
08.02.2016.
u 16:36

Objašnjava kako su u Dubaiju neke stvari jeftinije nego u Hrvatskoj, dok su druge puno skuplje

Jedan Požežanin je prije pet godina odlučio potražiti posao izvan Lijepe Naše. Zaposlio se u Dubaiju, a sada je usporedio život u Emiratima u odnosu na Hrvatsku. 

– Globalno se ne susrećem s predrasudama s činjenicom da su stjuardese većinom žene, jedino u Hrvatskoj sam tu i tamo doživio neki šaljivi komentar na tu temu. Ovdje postoji paralelan svijet. Jedan je za javnost, a drugi u privatnosti. Ovo je šerijatska država, gdje bi sve trebalo biti u skladu s islamskom religijom, a pritom nigdje nema više prostitutki nego ovdje – rekao je Požežanin za 034portal

Objašnjava kako su u Dubaiju neke stvari jeftinije nego u Hrvatskoj, dok su druge puno skuplje. Tako su gorivo, prijevoz i cigarete puno jeftinije nego kod nas dok su skuplji voda, stanarina, zdravstveno osiguranje, školovanje te izlasci. 

Što se tiče financijske situacije i sigurnosti, kaže da je bolje u Dubaiju, ali da je sve ostalo ljepše u Hrvatskoj.

On i supruga u Dubaiju žive već pet godina, no namjera im je osamostaliti se i vratiti u Hrvatsku. 

– Emiraćani su ljudi koji su preko noći došli do novca, ali nažalost bez mozga, te "isfuravaju" američki stil života na arapski način – kazao je. 

>> Kako vratiti dijasporu: Nema povratka kući bez posla

Komentara 27

DU
Deleted user
17:35 08.02.2016.

Ne pljuj u tanjur iz kojeg jedeš, a naročito ne ako namjeravaš jesti u budućnosti.

Avatar Vaclav007
Vaclav007
17:57 08.02.2016.

Uh... ovaj momak će se tako brzo vratiti u Hrvatsku da će to biti čudo jedno. Otkaz mu se već piše. Bit će još dobro ako ga samo protjeraju. Nadam se da mu je Večernji osigurao zamjenski posao.

ZZ
zztopigor
16:57 08.02.2016.

zato sta nemaju mozga, zato ti radis za njih a ne oni za tebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije