Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Povećalo i za unutarnju kontrolu

16.10.2005.
u 20:22

Nekoliko je mogućih objašnjenja najave ministra Kirina da će krenuti u interni lov na  one koji blate uniformu koju nose. Ili je situacija doista takva da policajci uzimaju mito šakom i kapom, pa je nužno izvan redovitog posla unutarnje kontrole energično eliminirati korov, kako je i rekao ministar.

Ili unutarnja kontrola zapravo ne radi dobro pa su potrebne izvanredne mjere kojima će se raščistiti s policajcima koji imaju vjerojatno najniže plaće, a rade s gotovinom. Neki će to spakirati i u opravdavanje najavljenih izmjena Zakona o policiji, posebice preustroj unutarnje kontrole i sustava antikorupcijske politike. A da bi to bilo ostvarivo, uvest će se jači nadzor uporabe podataka. Policija će dobiti i digitalni sustav veza.

Uz raščišćavanje internih problema i najavljene kadrovske promjene, a prije svega preustroj krim-policije, MUP stvara osnovu za korak dalje. Nabavljen je afis, sustav za pohranjivanje i otkrivanje otisaka papiliranih linija.

Uskoro će biti potpisan ugovor s EUROPOL-om, reorganizirat će se granična policija, uvesti mobilne jedinice Predložene su strože kazne za huligane na sportskim terenima, posebnu ulogu imat će, vjerojatno, izmjene Zakona o oružju Da dobro surađuju s pravosuđem i tajnim službama u MUP-u potvrđuju i njihovi redoviti tjedni sastanci. Unatoč pozitivnim pomacima, problemi i dalje ostaju, a s njima je čak i javnost svakodnevno upoznata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije