Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za buduće časnike

Želite raditi za vojsku? Ovo bi vas moglo zanimati

Bjeliš i Kotromanović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
10.01.2014.
u 14:23

Prva generacija studenata na ovim studijskim programima trebala bi početi studirati u akademskoj godini 2014./2015.

Ministar obrane Ante Kotromanović i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš u petak su potpisali Sporazum o ustrojavanju posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga RH.

Kako je priopćilo Sveučilište u Zagrebu, ''sporazumom se uređuju odnosi o ustrojavanju i izvođenju studijskih programa preddiplomskih sveučilišnih studija Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo, nositelj kojih je Sveučilište u Zagrebu, a suizvoditelj Hrvatsko vojno učilište 'Petar Zrinski'''. 

Navedeni studijski programi namijenjeni su obrazovanju budućih časnika, a prva generacija studenata na njima trebala bi početi studirati u akademskoj godini 2014./2015. Planirana upisna kvota je 50 studenata na svakom od programa, a predavati bi im trebali nastavnici Sveučilišta u Zagrebu te nastavnici i vojni stručnjaci iz Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski".

>> MiG-21 bi tijekom letačkih aktivnosti mogao probiti zvučni zid

Komentara 3

Avatar Topgen
Topgen
15:50 10.01.2014.

Idite u HV ali trazite da u ugovoru stoji da imate pravo odbiti naredbu da pucate u hrvatski narod. Jer , kako je krenulo ....

Avatar Idler 3
Idler 3
15:17 10.01.2014.

Zvuči dobro mada ne kužim o čem se radi. Vojski bi prije sveg trebali studenti s FER-a koji dobro govoriju engleski !?

PO
ponavljac
20:57 10.01.2014.

Vrlo zanimljivo , a zašto nije bilo tih progrma dok su brnaitleji iz borbenih postrojbi činili većinu u HV? Pa da , to je bio jedan u nizu načina da se protjeraju nepodobni branitelji iz HV-a, a ostanu i prime podobni sa kojekakvim diplomicama menadžmenta , DIF-a, prometa, filozofije, prava i sličnih , onda se čude kako to da je samo petina opreme ispravna . kakvi stručnjaci imaju činove u HV-u čudo je i tolika ispravnost i da je samo jedan smrtni slučaj fenomenalno isplanirane obuke bio. Tako su i sada osnovali posebne programe za "posebne" , umjesto da primaju studente sa FER-a, FSB-a, FKIT-a i eventualno PMF- fizika, matematika, Koga briga bitno da naši čansici poberu p o 10 000 kn plaće , dobro se najedu , a kada dođe do ratnog stanja ili elemntarnih nepogodoa, zovu se oni koji rade za 3000 kn i hrane njihove parazitske obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije