Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlado Mašić, ispred zgrade Kamen Ingrada u Požegi prijetio samozapaljenjem

Polio se benzinom tražeći svoj novac

12.06.2009.
u 15:53

Zapalit ću se ako mi ne date moje novce. Već sedam godina čekam, ne mogu više ovako – vikao je Vlado Mašić s bocom benzina u ruci danas oko 13 sati ispred zgrade Kamen Ingrada u Požegi. Nekoliko policajaca ispred zgrade i oko nje pokušavalo je riječima bivšeg radnika Kamena uvjeriti da zatvori bocu i uđe u zgradu kako bi razgovor obavili za stolom.

Nervozno hodajući ulicom, Mašić je policajcima poručivao da mu se ne približavaju te da dovedu pravnika Kamen Ingrada Blaženka Gruića kojeg je toga jutra već bio posjetio tražeći isplatu. Nakon što se u nekoliko navrata uspio politi benzinom, policajci su krenuli prema njemu nakon čega je s bocom utrčao u zgradu Zavoda za zapošljavanje gdje su ga svladali, oduzeli mu bocu s benzinom i priveli ga u policijsku postaju.

Naime, Mašić je prije sedam godina dobio sudski spor s Kamen Ingradom gdje je radio šest i pol godina, a na temelju kojeg mu je tvrtka trebala isplatiti 28.700 kuna za neisplaćene prekovremene sate i putne troškove, ali do sada je dobio tek 5000 kuna i to neposredno prije otvaranja stečaja u tvrtki, odnosno prije tri godine. Taj iznos mu je isplaćen tek kada je pokrenuo ovrhu.

- Tada sam bio pozvan u upravu Kamena gdje su od mene tražili da se odreknem parničnih i ovršnih troškova, a zauzvrat obećali da će mi u tri rate isplatiti 20.700 kuna. Međutim, isplatili su samo prvu ratu od 5000 kuna – objasnio nam je Mašić još prije nekoliko dana najavljujući da će se zapaliti.


Foto: Duško Mirković

U međuvremenu Kamen-Ingrad je otišao u stečaj, a Mašić je svoja potraživanja prijavio stečajnom sucu, odnosno Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu, gdje su mu i priznata. Budući da je od prve presude prošlo već sedam godina te da tvrtka Kamen Ingrad dobro posluje i da je nedavno veći dio tvrtke prodan, smatrao je da je krajnje vrijeme da i on dobije svoj novac.

U Kamen Ingradu u stečaju ističu da Mašića ne mogu za sada isplatiti jer za to nema zakonske osnove, odnosno jer su njegova potraživanja u drugom, a ne u prvom isplatnom redu. A hoće li uopće biti novca za drugi isplatni red, tek će se vidjeti, ali i ako dođu vjerovnici, pa tako i Mašić, dobit će iznos tek u malom postotku. Protiv Mašića, kako su nam rekli u PU požeško–slavonskoj, bit će podignut optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, a zbog stanja rastrojenosti u kojem se nalazio odvezen je na psihijatriju požeške bolnice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije