Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Policija razbila krijumčarski lanac za prebacivanje ljudi preko granice

ocevid
Marko Čuljat/VLM
03.09.2010.
u 13:32

Strani su državljani u Zagrebu ilegalno boravili, a za to vrijeme organizatori iz Hrvatske kontaktirali su s organizatorima s područja Slovenije i potom strane državljane iz Hrvatske ilegalno prebacivali.

Zagrebačka policija u suradnji sa slovenskom policijom provela je kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje da su protuzakonito prebacivali ljude preko granice.

Sumnja se da su osobe iz Hrvatske i Slovenije bile dio krijumčarskog lanca zajedno s drugim osobama s područja Albanije, Kosova, Srbije, Turske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Oni su organizirali dolazak stranih državljana na područje Hrvatske, gdje su organizirali smještaj i to najčešće na području Zagreba.

Strani su državljani u Zagrebu ilegalno boravili, a za to vrijeme  organizatori iz Hrvatske kontaktirali su s organizatorima s područja Slovenije i potom strane državljane iz Hrvatske ilegalno prebacivali u Sloveniju te druge zemlje EU.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su organizatori s područja Hrvatske i Slovenije od 20. svibnja 2010. godine do 22. kolovoza 2010. godine protuzakonito prebacili najmanje 39 stranaca, uglavnom državljana Kosova, Albanije, Turske i Afganistana, ostvarivši time nepripadajuću materijalnu korist.

U sklopu kriminalističkog istraživanja pretraženo je više osobnih automobila, stanova i drugih prostorija. Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 11 osoba USKOK-u je podnesena kaznena prijava.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije