Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije etnički motivirana

Policija: Provala u Frljićev i stan njegove partnerice zbog imovinske koristi

Ivan Medenica i Oliver Frljić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
20.04.2016.
u 15:10

MUP navodi da "sva do sada prikupljena saznanja (...) upućuju da su oba kaznena djela izvršena s imovinskom namjerom, dakle radi prikupljanja protupravne imovinske koristi"

Provedena kriminalistička istraživanja ne upućuju da su provale u stanove intendanta riječkog HNK-a Olivera Fljića i njegove partnerice, etnički motivirana ili da su posljedica nekih pritisaka, nego se radi o djelima izvršenim s imovinskom namjerom, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

"Tijekom do sada povedenog kriminalističkog istraživanja nisu utvrđene bilo kakve indicije ili drugi indikatori koji bi ukazivali da su ta dva kaznena djela etnički motivirana ili pak da su posljedica neke vrste medijskih, političkih ili društvenih pritisaka", odgovorio je MUP Odboru koji se zanimao za postupanja policije u tim slučajevima koji su medijski bili snažno popraćeni.

MUP navodi da "sva do sada prikupljena saznanja (...) upućuju da su oba kaznena djela izvršena s imovinskom namjerom, dakle radi prikupljanja protupravne imovinske koristi". Ističe i da "određena saznanja" ukazuju da kod tih djela, kao i kod još nekoliko drugih u tom dijelu Zagreba, "moguće radi o istovrsnom počinitelju ili skupini počinitelja". "S obzirom da ta kaznena djela do sada nisu razriješana, intenzivno kriminalističko istraživanje se nastavlja", poručio je MUP čije su izvješće članovi Odbora u srijedu, bez veće rasprave, primili na znanje,  za razliku od duge i polemične rasprave kod prvih informacija o provali u Frljićev stan.

MUP je Odbor izvijestio i da su lani zabilježana 24 kaznena djela zločina iz mržnje, kod 14 motiv je mržnja prema Srbima, kod pet seksualna orijentacija, kod dva antisemitizam, a kod po jednog mržnja prema Bošnjacima, Slovencima te "crnoj rasi".

Epizoda Montiranog procesa 210.000 kuna plus PDV

HRT je, pak, Odboru odgovorio kako je emisiju Montirani proces otkazao jer nije bila u skladu s programskim načelima HRT-a, odnosno misijom i vrijednostima koje javni servis mora promicati. HRT skreće pozornost da je za epizodu Procesa bio ugovoren iznos od oko 210.000 kuna plus PDV, što je ocijenjeno previsokim.

>> Frljić i Begonja: Zastrašuju nas uz podršku vrha države

Komentara 24

Avatar comparator
comparator
15:26 20.04.2016.

Bilo bi lijepo kad bi policija konačno otkrila i "svastičara".

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:24 20.04.2016.

potkrala se mala greška ... " provala u Frljićev stan i njegova partnera " bi trebalo pisat.

CU
cungalunga
15:14 20.04.2016.

Ne, motivirana je ljubomorom na tako predivnog umjetnika i nadasve vrhunskog intendanta. Pa taj pljune samog sebe kad se vidi u ogledalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije