Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAMCEM PREKO GRANICE

Policija iz Save spasila 16 promrzlih migranata, među njima i pet Kubanaca

Migranti u Savi
Foto: PU brodsko-posavska
06.02.2023.
u 16:34

Nitko ne zna kako su se državljani daleke srednjoameričke otočne zemlje našli u Hrvatskoj

Policija je iz nabujale Save spasila još jednu skupinu migranata među kojima su, drugi put u samo dva tjedna, ponovno bili i Kubanci. Nitko ne zna kako su se državljani daleke srednjoameričke otočne zemlje našli u Hrvatskoj. Nakon zaprimljene dojave u operativno-komunikacijskom centru PU brodsko-posavske kako se u šumi u poplavljenom području Donje Bebrine nalazi više osoba kojima je potrebna žurna pomoć, službenici Postaje granične policije Slavonski Brod odmah su upućeni na mjesto događaja.

Danas oko 10.30 sati, između zaštitnog nasipa i korita rijeke Save, na nepristupačnom terenu policajci su uočili više osoba koje su doveli do zaštitnog nasipa te službenim vozilima prevezli u policijsku postaju. Ispostavilo se kako je riječ o 16 stranih državljana - pet Kubanaca, devet Iračana te dvoje Sirijaca, među kojima je i bilo troje djece. Svi su nezakonito čamcem prešli granicu s BiH i ušli u Hrvatsku. Budući da su bili mokri i promrzli, pružena im je medicinska pomoć. Policijski službenici su im u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću te tople napitke i hranu.

- Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku te podnošenju odgovarajućih pismena. Ponovno upozoravamo osobe koje čamcima na nezakonit način prelaze državnu granicu da to ne čine jer na taj način riskiraju život. Naime, u ovim zimskim mjesecima rijeka Sava je nabujala, puna virova i naplavina – navodi se u priopćenju PU brodsko-posavske.

Iz policije su, također, još jednom upozorili ljude koji nezakonito ulaze u Hrvatsku i one koji im u tome pomažu ili ih potiču  da time čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti adekvatno sankcionirani. 

VIDEO Prosvjed Hrvatskog novinarskog društva

Ključne riječi

Komentara 1

SP
Stari panj
20:46 06.02.2023.

Još malo pa će i Eskimi prelaziti Kupu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije