Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRELAZILI GRANICU

Kubanski migranti zapeli na Savi: Policija ih je morala spašavati

Akcija spašavanja migranata iz rijeke Save 24.1.2022.
Foto: PU brodsko-posavska
1/3
24.01.2023.
u 17:26

Policija Slavonskog Broda je jutros iz Save u akciji spašavanja izvukla 13 kubanskih državljana koji su nezakonito pokušavali preći državnu granicu

Policija Slavonskog Broda je danas oko 10 sati, dok su nadzirali državnu granicu na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu, naišla na 13 kubanskih državljana, zapelih na nepristupačnom dijelu rijeke obraslom raslinjem koji su dozivali u pomoć.  Službenici su morali organizirati akciju spašavanja brodom da bi osobe bile sigurno izvađene iz rijeke. Prema službenom izvještaju, nezakonito su prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Među njima je bilo dvoje djece, pet žena i šest muškaraca.

Policija je upozorila na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom prelazaka rijeke Save te da oni koji to čine riskiraju svoje zdravlje i život. Nadodaju kako su nerijetki slučajevi oštećenja ili prevrtanja čamaca (jer je Sava puna naplavina, granja i trupaca), pa su tragedije neizbježne, ako se u tom trenutku u blizini ne nalaze policijski službenici koji su spremni pomoći i spasiti osobe. Samo su u prosincu prošle godine u Savi pronađena četiri tijela nepoznatih osoba.

 

Policija poziva i osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Hrvatsku ili osobe koje im u tome pomažu ili ih potiču, da to ne čine, jer tako ugrožavaju svoje živote te čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti sankcionirani.

>> VIDEO: Centar Zagreba pun smeća: Posljedice štrajka radnika Čistoće itekako su vidljive

Komentara 17

ED
edvardl
18:03 24.01.2023.

Izbjeglice iz Kube??? Tko to njima plaća ovakav put, mobitele i podršku na tako dalekom putu??? Nekad su naši išli raditi u sjevernu i južnu Ameriku i mislili se kad, tad vratiti doma, ali nikad nisu imali dovoljno novaca za takav put i nažalost ostali tamo do kraja života!

DT
dtom90
17:49 24.01.2023.

Kako to da bježe iz komunističkog raja? Mora da im je bilo super kada riskiraju glave na nabujaloj Savi.

VA
vapor
17:47 24.01.2023.

Jesu li odmah i vraćeni preko Save odakle su krenuli? Rade li granični policajci svoj posao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije