Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG FOTOGRAFIJA SA STICKA

Kreće stegovni postupak protiv dvojice sudaca koje je Mamić prozvao

Foto: Kolaž/Pixsell
1/3
18.03.2021.
u 12:43

– Oni se moraju očitovati o tim snimkama, a nakon što se očituju – ja ću pokrenuti stegovni postupak, kaže predsjednik Županijskog suda u Osijeku

Protiv osječkih sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina, koje je Zdravko Mamić prozvao bit će pokrenut stegovni postupak. Kako neslužbeno doznajemo razlog bi mogle biti fotografije s Mamićevog USB sticka koje su u srijedu objavljene u medijima.

- Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban, danas je shodno ovlaštenju iz čl. 62. st. 2. toč. 6. Zakona o državnom sudbenom vijeću, zbog nanošenja štete ugledu suda i sudačkoj dužnosti, odlučio pokrenuti stegovni postupak protiv sudaca ovoga suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina, a nakon što su u medijima objavljene fotografije njihovog zajedničkog druženja s osuđenikom Zdravkom Mamićem, protiv kojeg se vodio kazneni postupak, te se vodi i drugi kazneni postupak na Županijskom sudu u Osijeku, iz razloga što su ti suci sudjelovali u tim postupcima - priopćeno je danas na stranicama Županijskog suda u Osijeku

– Oni se moraju očitovati o tim snimkama, a nakon što se očituju, ja ću pokrenuti stegovni postupak. Dobili su rok za očitovanje do sutra – rekao nam je Zvonko Vrban, predsjednik Županijskoga suda u Osijeku, na kojega je Mamić u utorak također sasuo paljbu.

Podsjetimo, nakon burne konferencije Zdravka Mamića održane dan nakon donesene pravomoćne presude u kojoj je osuđen na šest i pol godina zatvora, objavljene su fotografije i snimke koje je na USB sticku Zdravko Mamić još u listopadu predao DORH-u, a na kojima optužuje upravo ove suce koji su ga osudili za primanje mita.

– Ti suci šest puta bili su kod mene, ljetovali su na moj račun, poklanjao sam im skupe satove, slao vina koja piju, a dao sam im i 500.000 eura mita – kazao je Mamić još na konferenciji.

Mamićeve ozbiljne optužbe kako je mitio pojedine suce Županijskog suda u Osijeku, davao novac predsjedniku Vrhovnog suda ili mitio neke članove Državno-sudbenog vijeća (DSV) istražuju se, a USKOK je taj koji određuje koliko dugo će ti izvidi trajati.

U međuvremenu se oglasio i jedan od sudaca koje je Mamić spominjao, Darko Krušlin, koji je podnio kaznenu prijavu protiv njega.

"S obzirom na to da se radi o lažnoj prijavi, obraćam se ovom kaznenom prijavom nadležnom Državnom odvjetništvu kako bi provelo potreban postupak i utvrdilo opravdanost ove kaznene prijave", stoji u prijavi Krušlina.

 

Zdravko Mamić na konferenciji za medije nakon donesene pravomoćne presude

Komentara 53

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
12:51 18.03.2021.

Vidiš im na faci da su lopovi i đubrad

DU
Deleted user
12:52 18.03.2021.

Samo detektor laži i prijenos uživo. Kakve gluoosti sa stegovnim postupkom?!

Avatar Primarius
Primarius
13:08 18.03.2021.

stegovni postupak...tko će ga voditi Sessa? ...ovo je bacanje prašine u oči...treba samo jednu stvar napraviti....financijski expert ulazi u kuću sa popisuje stvari i imovinu općenito uzima se dohodak sučeve obitelji i razmjer imovine/ušteđevine u roku 24 sata se znaa da li je ista u skladu sa primanjima ili ne....sve ostalo su basne....čitamo neki dan neki sudac ima 5 stanova u Zagrebu (stanova - ne gasonjera) kako i sa kolikom plaćom možeš zaraditi stanove koji u prosjeku koštaju po 1.5 miliona kuna (za neupućene sudac mora oko 10 godina stavljati plaću sa strane - dakle ne jesti-ne piti -ne plaćati hranu, stan, režije, odjeću, obuću,higijenske potrepštine ne imati djecu i izdatke koje ih prate, ne kupovati knjige , ne izlaziti van, ne imati PC, laptop Mobitel Internetsku ili časopis preplatu) - i tako 10. godina samo za jedan stan - a svak normalan zna da je nemoguće živjeti tako ako nemaš "prihod sa strane"....pitanje je šta su prihosi sa strane i tko i zašto ih sucima daje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije