Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASLJEDNIK NA KLUPI

Krznar: Zoran i ja nismo samo suradnici nego i prijatelji Dinamo

Dinamo odradio večernji trening uoči sutrašnje utakmice s Tottenhamom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
18.03.2021.
u 08:50

- Zaostatak je velik, ali vjerujemo da nije nenadoknadiv. Moramo dati svoj maksimum i pokušati ići i preko maksimuma te iznenaditi Tottenham, doći do rezultata koji bi nas zadovoljio, a nas zadovoljava samo ulazak u sljedeći krug - rekao je Krznar

Ne bi to bio običan dan ni da nije bilo burnih događaja u Dinamu u zadnja dva dana – pravomoćne presude Zoranu Mamiću i njegova odlaska s mjesta Dinamova trenera – jer dolazak Tottenhama svakako nije maksimirska svakodnevica.

Ovako, ipak potreseni i zaljuljani dinamovci dočekuju veliku momčad velikog Josea Mourinha i pokušavaju se u glavama posložiti za tu utakmicu, pokušavaju zaboraviti sve što ih je snašlo kako bi dobro igrali protiv strašno jakoga suparnika, a ukaže li se prilika, i iznenaditi ga. Jer, nakon 2:0 pobjede Spursa u Londonu prije tjedan dana, ulazak Dinama u sljedeći krug natjecanja bio bi ravan čudu.

Zoki je veliki gubitak za nas

Damir Krznar naslijedio je trenera Zorana Mamića na klupi plavih i odmah ima vatreno krštenje protiv velikog Mourinha. Očekivano, nekakvih promjena i neće biti, bar još neko vrijeme, a svakako ne za tu utakmicu.

– Nema promjena, za tu utakmicu pripremamo se već 14-15 dana. Sve smo već napravili, nema nikakvih taktičkih promjena. Bio sam dio Mamićeva stožera, zajedno smo sedam-osam godina i nekih praznina neće biti, no ako ih i bude, to ćemo prebroditi. Veliki je gubitak što nema Zorana Mamića, ali što je – tu je. Moramo se znati snaći u svim situacijama. Sportski je nadati se i mi se nadamo da možemo iznenaditi – kazao je Krznar.

Nitko od Krznara ne očekuje da sad plavi postanu goropadni i izbace veliki Tottenham, ali novi Dinamov trener nije izgubio nadu da plavi mogu nešto napraviti u uzvratu s Tottenhamom.

– Zaostatak je velik, ali vjerujemo da nije nenadoknadiv. Moramo dati svoj maksimum i pokušati ići i preko maksimuma te iznenaditi Tottenham, doći do rezultata koji bi nas zadovoljio, a nas zadovoljava samo ulazak u sljedeći krug.

Zoran Mamić je otišao, ali je sudjelovao i u pripremi za ovu utakmicu. Krznar ne bježi od toga da će i dalje komunicirati sa svojim dojučerašnjim šefom.

– Zoran je na zadnjem treningu bio u ponedjeljak, odredili smo prije početka tjedna sadržaj treninga, satnicu i sve što i inače radimo. Nekakve potrebe za nekom stručnom pomoći nema, ali sigurno ću s veseljem prihvatiti njegovu sugestiju bude li je. Sigurno ćemo razgovarati o utakmici jer mi nismo samo sportski suradnici nego i prijatelji – kaže Krznar.

Jose Mourinho ima velik izbor izuzetno kvalitetnih igrača i tek treba vidjeti tko će od njih istrčati u Zagrebu. U Londonu je malo miksao momčad, ali su igrali gotovo svi najvažniji igrači, neki po sat vremena, neki po pola sata. Slično bi se moglo očekivati i danas u Maksimiru.

– Njihov je sustav poznat, ako i bude nekih igračkih promjena, očekujemo ih dvije-tri, a to ništa ne mijenja u njihovoj snazi. Oni su jaki i mi bismo morali biti na maksimumu želimo li postići dobar rezultat – zaključio je novi trener Dinama, koji ne može računati na ozlijeđene Gvardiola i Moharramija koji su polako počeli trenirati, ali još nisu spremni za ulazak u konkurenciju.

Oršić ‘pobjegao’ od Mamića

Priču o rastanku sa Zoranom Mamićem, o tome što im je na odlasku rekao, Mislav Oršić jednostavno je izbjegao. Pitanje o tome preskočio je kao da zaobilazi nekog slabašnog suparničkog beka.

– Nismo previše razmišljali o tome, mi smo samo igrači i moramo misliti o onome na terenu. Maksimalno smo fokusirani na taj izazov i moramo iz sebe izvući najbolje. Cijeli stručni stožer znamo jako dobro, postigli smo zajedno puno dobrih rezultata. Stožer prati istu trenersku filozofiju pa neće biti većih problema. Nastavit ćemo raditi kao što smo radili i dosad te se nadam se da ćemo i dalje biti uspješni. Ispred nas je veliki izazov, prvu smo utakmicu izgubili, a ako želimo nešto napraviti, moramo biti hrabriji i postići pogodak. Još se igra bez navijača i bilo bi nam sigurno lakše da je stadion pun – rekao je Oršić.

Možemo se samo nadati da će Oršić jednako kao što je zaobišao pitanje o Mamićevu oproštaju, zaobići koji put i Tottenhamova beka, bio to Aurier ili netko drugi. Ili da će, ode li u protunapad, ovaj put biti uspješniji u završnici.

– Moramo stvoriti više prigoda nego u Londonu da bismo nešto napravili – dodao je Oršić.

No, ne očekujemo da će Dinamo jurnuti na Spurse glavom bez obzira, pokušat će igrati agresivnije, točnije i brže se rješavati lopte, bude li to dovoljno...•

ZAGREB – Stadion Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: D. Massa (Italija). 18.55 sati, Arenasport 3

Komentara 3

MA
Marsi
17:09 18.03.2021.

Da igraju Peric i Gvardiol jos bih se nadao da modri imajo sansu. Na prosloj tekmi Teophile je bio uzasan...

MA
Marsi
17:06 18.03.2021.

"Stadion Maksimir. Bez gledatelja." Kakva nevjerovatna sramota! Sto, da li je virus u Rusiji drukciji od ovog u Hrvatskoj? Tamo je na svim sportskim priredbama dozvoljeno 30% kapaciteta. No i to je prevara; usporedite samo kako u zatvorenom prostoru zrakoplova sjedimo jedan do drugoga.

ST
stefj
09:58 18.03.2021.

Tottenham je u prvoj utakmici dobro proučio igru Dinama i ustanovio tko je najveća opasnost. Pa su tako oko Petkovića i Oršića bila uvijek trojica, oko Majera dvojica i Ademi je bio blokiran čim je prešao centar, što je onda oslobodilo prostor za Ivanušeca i Ristovskog. I dok je Ivanušec to donekle i koristio i nije igrao loše, Ristovski je tu u fazi napada potpuno zakazao... Osim toga, budući da je igrao Leovac, Oršić je morao igrati jako puno obrane, tako da se tu trošio i nije bilo brze tranzicije... Ako Tottenham bude igrao isto, morat će neki od tih manje čuvanih igrača dati sve od sebe. Pitanje je da li neki od njih to uopće mogu, no bez toga nema iznenađenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije