Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PARLAMENTU

Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri

Gordan Maras
Foto: Twitter/Screenshot
19.02.2019.
u 14:20

Svoje nezadovoljstvo izjavom predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija Maras je izrazio porukom

SDP-ov Gordan Maras dio je saborske delegacije koja u Bruxellesu sudjeluje na Europskom parlamentarnom tjednu 2019. Svoje nezadovoljstvo izjavom predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija Maras je izrazio porukom koju mu je pokazao. Na papiru je napisao ''Tajani, leave! Dalmatia + Istria are Croatia''.

"Upravo sam u European Parliament predao Plenkovićevu prijatelju Tajaniju ovu poruku koju sam napisao na svojem name tagu. Video ću objaviti malo kasnije!  Rekao mi je: Oh, thank you!", napisao je Maras na Facebooku.

Pogledajte snimku iz Europskog parlamenta

Na Twitteru je Maras objavio i snimku tog trenutka. "Trenutak uručivanja poruke @EP_President zbog njegovih revizionističkih izjava prema Hrvatskoj. Dalmacija i Istra su Hrvatska, ne Italija!", napisao je.

Podsjetimo, Tajani je u Basovizzi kod Trsta, na obilježavanju Dana sjećanja na stradale u fojbama na kraju svoga govora kazao: "Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija." To je naišlo na osudu hrvatske i slovenske javnosti. Predsjednik Europskog parlamenta Tajani potom se ispričao, a posebno se ispričao predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću na takvoj izjavi. 

Komentara 199

KB
kbr
14:26 19.02.2019.

majko mila, mene je sram da ovaj goljo predstavlja moju zemlju

CR
crodux
14:26 19.02.2019.

hoćeš tako i Pupovcu, popu Porfiriju i ostalim prenijeti poruku!?

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:48 19.02.2019.

Velika junačina pred praznom dvoranom. Čekao je da svi izađu nakon zasjedanja pa išao skupljati bodove za Twitter.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije