Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koliko je preletio?

Pogledajte kako je to letjeti u košari sa 160 helijevih balona

Mesić
Foto: Arhivska fotografija
1/2
08.04.2013.
u 17:26

Južnoafrikanac Matt Silver-Vallance upustio se u nesvakidašnji pothvat kako bi skupio novac za gradnju dječje bolnice

Ukupno sat vremena trajao je put Južnoafrikanca Matta Silver-Vallancea (37) iznad Atlantskog oceana. No preko vodenog prostranstva nije su uputio u čamcu ili zrakoplovu nego u košari s balonima. Njih čak 160 napunio je helijem te se s otoka Robbena ''otisnuo'' prema Cape Townu. Letio je na visini od 200 metara i ukupno preletio 12 kilometara. Put je okončao spuštanjem u more, 400 metara od obale, a pomagali su mu spasioci koji su cijeli put nadgledali s broda.

Po završetku akcije vrijedni filantropist priznao je da motiv leta nije bio čisti adrenalinski užitak.

– Cilj mi nije bio letjeti balonom nego motivirati ljude da uplate donacije za gradnju dječje bolnice u Johannesburgu koja će nositi ime Nelsona Mandele. Zato sam i krenuo s otoka Robben na kojem je Mandela bio zatočen 18 godina – objasnio je hrabri Matt.

>>Ribica preživjela japanski tsunami, pronašli je nakon dvije godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije