Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI PAKAO KOD OMIŠA

Pogledajte dramatičnu snimku požara u Lokvi Rogoznici: 'Bižimo ća!'

Velik požar planuo je u Lokvi Rogoznici te se širi nošen jakom burom
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.01.2022.
u 12:07

Požar gase vatrogasci s omiškog, makarskog, splitskog, kaštelanskog, solinskog, sinjskog i imotskog područja

Veliki požar u ​Lokv​i​ Rogoznic​i na predjelu Ivašnjak buknuo je u ponedjeljak oko 21 sat, a još uvijek je aktivan. Gasi ga više od sto vatrogasaca, a kako iz prve ruke izgleda vatreni pakao, snimili su oni iz Omiša. 

Vatra nošena jakom burom sve im se više približavala, a jedan od njih potom je uzviknuo: "Bižimo ća! Bižimo ća!". Vozilo je potom krenulo uzmicati, a ispred njega vidjelo se još nekoliko vatrogasaca. 

VIDEO Omiški vatrogasci snimili požar u Lokvi Rogoznici

Požar gase vatrogasci s omiškog, makarskog, splitskog, kaštelanskog, solinskog, sinjskog i imotskog područja.

"Sve su vatrogasne snage na terenu i okružile su požar po cijeloj liniji fronta", ​rekao je Hini jutros zapovjednik DVD Omiš Višeslav Pešić. Napomenuo je i kako im je jaki vjetar cijelu noć otežavao posao gašenja, a gori borova šuma, makija i nisko raslinje.

"Situacija na požarištu je ista kao i sinoć. Požar smo okružili, no događalo nam se da bi se vatra nakon sat ili dva ponovno aktivirala. Borimo se, širimo i raspoređujemo snage po terenu. Srećom suzbijamo ga. Sinoć je čak vatra bila oko kuća, ali smo je suzbili. Odradili smo sinoć lavovski dio posla jer nam je orkanski vjetar otežavao gašenje", kazao je zapovjednik Pešić.​

VIDEO Požar u Lokvi Rogoznici: Vatra se primicala kućama!

U Županijski vatrogasno-operativni centar dojava o požaru šume na predjelu Ivašnjak, ​u ​Lokv​i​ ​Rogoznic​i stigla je sinoć oko 21.13 sati kada su na gašenje krenule sve raspoložive snage s ​o​miškog i ​makarskog područja, ​troje vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita kao i tri vatrogasca iz Dobrovoljnog-vatrogasnog društva (DVD) Split.

Zbog orkanskog vjetra koji je vatri pomogao da se raširi, vatrena fronta u jednom je trenutku bila dulja od pola kilometra. Oko 22 sata na teren je u pomoć otišlo i desetak vatrogasaca iz DVD Kaštela, Mladost​ i​ Gomilica​, potom troje iz DVD Solin, a sat vremena kasnije je već na požarištu bilo 33 vozila i 108 vatrogasaca s operativnog područja Omiš, Makarska, Split, Kaštela, Solin, Sinj, Imotski, te DIP Divulje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije