Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbačene 4 prijave

Podneseno 19 optužnica protiv karlovačke Gradske toplane

toplana02
kristina štedul fabac/pixsell
08.05.2013.
u 11:15

Epilog je to akcije aktivista pokreta i udruga za zaštitu potrošača, koji su u sedam mjeseci podnijeli ukupno 43 prijave Državnom inspektoratu. Od tih prijava Državni inspektorat do sada je odbacio samo 4, a neke se još obrađuju.

Koordinator Građanskog pokreta "Neću usluge toplane" Domagoj Švegar službeno je izviješten da je Državni inspektorat RH, od 23. 9. 2012. do 22. 4. 2013. godine, nadležnom sudu u Karlovcu podnio 19 optužnih prijedloga protiv Gradske toplane d.o.o.

Epilog je to akcije aktivista pokreta i udruga za zaštitu potrošača, koji su u posljednjih sedam mjeseci podnijeli ukupno 43 prijave Državnom inspektoratu. Od tih prijava Državni inspektorat do sada je odbacio samo četiri kao neosnovane, a neke od prijava još su u obradi. Osim postupaka koje je protiv Gradske toplane pokrenuo Državni inspektorat, DORH trenutačno obrađuje nekoliko prijava vezanih za legalnost osnivanja nove Gradske toplane, kao i za prijenos koncesije s propale na novu toplanu.

– Ovime je zaključena prva faza otpora Građanskog pokreta "Neću usluge toplane", koja je osim velikog broja prijava nadležnim institucijama obuhvaćala i potpisivanje peticije, prosvjedno spaljivanje računa pred postrojenjem Gradske toplane te druge oblike građanskog neposluha, ali i konstruktivno sudjelovanje u javnim raspravama o izmjenama nacrta Zakona o tržištu toplinske energije – rekao je Švegar. Iz Građanskog pokreta "Neću usluge toplane" izvijestili su da će upravljanje pokretom preuzeti Davor Bajs, doktor znanosti s područja energetike. Bajs je vrhunski stručnjak na području toplinarstva i energetike, te su zaključili da je najkompetentnija osoba za usmjeravanje aktivnosti pokreta.

>>Gradonačelnik Karlovca kazneno će odgovarati zbog sloma Toplane?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije