Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronevjere novca

Podnesena optužnica protiv bivših čelnika Segestice Sisak

segestica
Nikola Čutuk/PIXSELL
16.01.2013.
u 18:15

Riječ je o trojici nekadašnjih čelnika Segestice Sisak i direktorima zagrebačkih tvrtki koji su bili uhićeni i ispitani u rujnu 2010. godine, a odvjetništvu je trebalo više od dvije godine da podnese optužnicu

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je, ne navodeći identitet, da je podnijelo optužnicu protiv šestero hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti.

Kako doznajemo, riječ je o trojici nekadašnjih čelnika Segestice Sisak i direktorima zagrebačkih tvrtki koji su bili uhićeni i ispitani u rujnu 2010. godine, a odvjetništvu je trebalo više od dvije godine da podnese optužnicu.

Tako će se pred Županijskim sudom u Sisku naći bivši generalni direktor Segestice Amir Ferizović, bivši izvršni direktor Segestice Petar Petrić i savjetnik Uprave Darko Borić, kao i direktori tvrtki iz Zagreba Branko Polimac, Biljana Šeparović i Stjepan Horvat.

Tereti ih se za višemilijunske pronevjere. Prvooptuženi je Amir Ferizović kojeg se tereti da je poslovnom karticom društva plaćao svoje privatne troškove i naplaćivao putne naloge za privatna putovanja čime si je pribavio 1,185.900 kuna. Tereti ga se i da je odobrio plaćanje fiktivnih računa u korist druge tvrtke u iznosu od 1,262.320 kuna, da je pozajmljivao novac Segestice tvrtki četvrtookrivljenika iako je znao da taj novac neće biti vraćen, pa je ovaj “zaradio” više od 1,5 milijuna kuna, a isto je učinio i s tvrtkom petookrivljenika koji je tako dobio 100.000 kuna koje nije nikad vratio.

Petra Petrića (62) tereti se da je kao izvršni direktor poslovnom karticom društva plaćao svoje privatne troškove čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 302.820 kuna, a na isti je način bivši savjetnik Uprave Darko Borić pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 63.339 kuna.

>>Nisu dali obećanja, ali su zato ponudili konkretna rješenja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije