Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj sisak

Nisu dali obećanja, ali su zato ponudili konkretna rješenja

zoran milanović, radimir čačić, sisak,marina lovrić merzel,dinko pintarić (1)
Nikola Čutuk/PIXSELL
02.01.2012.
u 18:50

Mislim da je sa sastanka Sisku upućena pozitivna poruka, kaže predsjednik Samostalnog sindikata EKN-a Ivan Tomac

Ne zanose se radnici Željezare, Herbosa, Segestice i drugih posrnulih sisačkih tvrtki da su nakon razgovora s predsjednikom i prvim potpredsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem i Radimirom Čačićem njihovi problemi riješeni, ali s više optimizma gledaju u budućnost. Predstavnici nekoliko sindikata koji su bili nazočni razgovorima govore kako nisu dobili prazna obećanja, ali su uvjereni da su problemi sisačkoga gospodarstva konkretizirani te da postoji volja da se pomogne pri njihovu rješavanju.

– Razgovori su bili otvoreni i ozbiljni, što ulijeva nadu. Ako država za tri mjeseca izda energetsku i druge dozvole za Željezaru, što je najavljeno, veći su izgledi da se nađe kupac. Ohrabruje i što će u otklanjanju problema pomoći skupina s odgovornom osobom – kaže povjerenik SMH u željezari Predrag Abramović. Najava da će država kao najveći vjerovnik iskoristiti svoj utjecaj da se Herbos u stečaju ne likvidira, prihvaćena je u sindikatima s optimizmom. I stečajni upravitelj Branko Petanjek misli da se dio proizvodnje može nastaviti.

– Val stečajeva počeo je u Sisku, ali to ne znači nužnu likvidaciju tvrtki. Otvorenost razgovora i njegova konkretizacija daju nam nadu da se mnogo toga još može spasiti. Mislim da je sa sastanka Sisku upućena pozitivna poruka – rekao je predsjednik Samostalnog sindikata EKN-a Ivan Tomac.

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:30 02.01.2012.

konkretna rješenja? a koja to? isto kao s koncesijma za ARZ?....pa onda demantij? ili ono s porezima, pa demantij iznutra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije