Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljsko nasilje

Podignuta optužnica protiv Tomaševića: 'Hvatao je suprugu za vrat i pljuskao'

Alojz Tomašević
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/2
03.01.2018.
u 16:37

"Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva"

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podiglo je prošli tjedan optužnicu protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji i tjelesne ozljede, objavio je danas DORH ne navodeći Tomaševićevo ime.

U nastavku prenosimo priopćenje:

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 29. prosinca 2017. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi članka 117. stavak 1. KZ/11. (3. 1. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.

Mara Tomašević u stanju šoka: 'Ne bojim se, može me jedino ubiti':

Alojz Tomašević
1/14

Komentara 79

DU
Deleted user
16:50 03.01.2018.

Snimak i iskazi gđe.Lalovac nije vjerodostojno za vaše tužiteljstvo???

Avatar majmunranko
majmunranko
16:46 03.01.2018.

Da sam ja ovakve rečenice pisao u drugom osnovne, pao bih razred. Kakve su ovo jezične konstrukcije? "učestalo joj govorio pogrdne riječi", "prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat"....Dalje nemam namjeru čitati. I ovakvi likovi rade u državnoj službi? Molim provjeriti kako je autor ove prijave završio fakultet, je li možda kupio diplomu, kako se zaposlio u državnoj službi...

DU
Deleted user
16:47 03.01.2018.

Kako je prošao Lalovac??? nema poštara???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije