Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljsko nasilje

Supruga se protivila, no požeškom županu sudac je ukinuo mjeru zabrane prilaska

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
12.12.2017.
u 15:58

Dvomjesečna zabrana prilaska na udaljenost manju od pet metara istekla je u ponedjeljak.

Požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću danas je ukinuta mjera zabrane prilaska supruzi Mari Tomašević, koja ga je optužila za obiteljsko nasilje.

Dvomjesečna zabrana prilaska na udaljenost manju od pet metara istekla je u ponedjeljak. Mara Tomašević bila je svjesna kako je riječ o teško provedivoj mjeri, jer su njih dvoje nastavili živjeti u istom kućanstvu, ali je od Suda ipak tražila da je produlji do pravomoćnosti presude. Ipak, sudac Prekršajnog suda u Požegi Jaroslav Mahaček odlučio je drugačije. - Razgovarao sam s oboje. On je tražio da se mjera zabrane prilaska ukine, a gospođa je bila izričita da se ona produlji. Ukinuo sam mjeru jer sam zaključio da za nju više nema potrebe.

Gospodin se pridržavao propisanih mjera, dosad nije prekršajno kažnjavan i mislim da je ova dva mjeseca bilo dovoljno – rekao je Mahaček. Županova supruga tražila je da se mjera zabrane prilaska produlji jer joj je ona ipak davala neku sigurnost. Supružnici su se susreli u hodniku Prekršajnog suda, ali nisu komunicirali. - Samo sam mu dobacila da će na kraju svejedno biti onako kako župan kaže, bez obzira na sudca i sve drugo – rekla je Mara Tomašević. Protiv Alojza Tomaševića podnesena je kaznena prijava za nasilje u obitelji, koja je još uvijek u Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi. Ono treba odlučiti je li osnovana ili ne.

Pogledajte Maru Tomašević u stanju šoka:

1/14

Komentara 12

Avatar berija1
berija1
19:43 12.12.2017.

Puno mrznje a tanki dokazi, protiv Lalovca su bili puno bolji. Sigurno nisam Nikad za nasilje ali bez dokaza moze svako svakog optuziti!

RO
roland
18:09 12.12.2017.

Samo sam mu dobacila da će na kraju svejedno biti onako kako župan kaže, bez obzira na sudca i sve drugo – rekla je Mara Tomašević zakonitom suprugu prije početka rasprave. Pokorna neka žena.

DU
Deleted user
20:09 12.12.2017.

balkan bio..balkan osta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije