Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mađari zaobišli hrvatske članove uprave ine

Pod okriljem noći 12 vagona sirove nafte umjesto u sisačku prevezli u riječku rafineriju

sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/4
08.10.2016.
u 17:48

Najoštrije osuđujem odluku da se nafta preveze željeznicom iz Siska u Rijeku. To je suprotno stavu Vlade i ministarstva. Neobavještavanjem hrvatskih članova je prekršen i zakon - rekao je ministar Panenić

Kompozicija s 12 vagona domaće sirove nafte prevezena je noćas iz Graberja Ivaničkog u riječku Rafineriju, umjesto, kao do sada, na preradu u sisačku rafineriju. Dodatni je to udarac sisačkoj rafineriji koju mađarska strana želi zatvoriti. 

O prijevozu nafte za Rijeku su, kako doznajemo, odlučili mađarski članovi Uprave INA-e, bez znanja hrvatskih članova. 

Nakon što je sličan pokušaj u srpnju spriječen intervencijom hrvatskih članova Uprave i ministarstva gospodarstva, nakon upozorenje sindikata Nova solidarnost, ovaj put pod okriljem noći 600 tona domaće nafte otišlo je za Rijeku.

Medijima je tu informaciju potvrdio i ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

"Najoštrije osuđujem odluku da se nafta preveze željeznicom iz Siska u Rijeku. To je suprotno stavu Vlade i ministarstva. Neobavještavanjem hrvatskih članova je prekršen i zakon. Tražit ćemo odgovornost onih koji su donijeli takvu odluku - rekao je za 24sata.hr Panenić.

Regairali su i predstavici rafinerijskog sindikata Nova solidarnost.

"Kukavički, bez obavijesti javnosti ili struktura u Ini, kompozicija od 12 željezničkih cisterni je ipak prevezena u rafineriju u Rijeci. Noćas su Mađari i mađaroni pokazali koliko cijene našu neovisnost i to baš na njeznu 25-ogodišnjicu. Smatramo ovo novim udarom na Sisak, ali i na institucije Republike Hrvatske. Zahtjevamo hitnu istragu i kažnjavanje odgovornih. Da li je ovo potez koji naglašava dobre odnose međudioničara, partnera u Ini, mađarskog MOL-a i RH? Poštovani građani Republike Hrvatske čestitamo Vam Dan neovisnosti, sa vrlo logičnim pitanjem; jesmo li neovisni ili do kada ćemo biti?" - stoji u priopćenju kojeg je potpisao čelnik sindikata Nova Solidarnost, predsjednik Predrag Sekulić, koji je nedavno u INA-i dobio opomenu pred otkaz.

Komentara 27

DU
Deleted user
16:17 08.10.2016.

Tako to ide,,,znači zbog toga su jučer na četvrtom kolosjeku u Ivanić Gradu bile parkirane dvije lokomotive,jedna manevarka iz rafinerije Sisak a, druga elektro s brojem 97 .. . ... ...-.

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
16:31 08.10.2016.

To je posljedica domoljubne politike.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:33 08.10.2016.

Tko je ono smjenjen u Hdz zbog Mola? Cija je ono zena radila za Mol? Tko je ono lobirao za povlacenje protuzbe protiv Mola? Koga se ono dizalo u visine do prije godinu dana, a neki ga jos uzdizu i placu za njim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije