Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pobijedili s projektom aplikacije za vođenje pčelarske proizvodnje

Sustav su osmislili Tomislav Jakopec, asistent na osječkom Filozofskom fakultetu, profesor informatike Ratko Mrđa i Matej Vidaković, apsolvent Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.
23. travnja 2013. u 14:00 0 komentara 66 prikaza
surfanje,kompjuter,računalo,internet
Foto: Marko Prpić/Vecernji list

Pobjednik drugog Osječkog hackatona, cjelodnevnog natjecanja developera i IT entuzijasta u razvijanju novih softverskih projekata, a kojega je prošle godine pokrenuo Osijek Software City sustav je za vođenje pčelarske proizvodnje. Osmislio ga je trojac u sastavu Tomislav Jakopec, asistent na osječkom Filozofskom fakultetu, profesor informatike Ratko Mrđa i Matej Vidaković, apsolvent Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Pobjedu su odnijeli u konkurenciji 30 sudionika raspoređenih u 11 timova. Nije bilo zadane teme, pa su natjecatelji različitih profila i godišta pristigli iz svih dijelova Hrvatske radili na različitim projektima od aplikacija za trgovačke putnike i iPhone igrica, preko virtualnog vodiča za muzeje i aplikacije za izborne ankete do društvenog servisa za komunikaciju putem registarskih pločica.

- U pobjedničkom timu svaki se od sudionika na ovo natjecanje prijavio posebno i nemaju zajedničku povijest na osmišljavanju pobjedničkog projekta - rekao je Nandino Lončar, glavni tajnik udruge Osijek Softwafe City koja je organizirala ovo natjecanje u osječkom Poduzetničkom inkubatoru BIOS, odnosno njegovom novootvorenom prostoru co-workinga.

Pobjednici su na hackatonu uspjeli realizirati pregled, unos, promjenu i brisanje određenih entiteta te napraviti i nadzorni dio gdje se vidi raspored pčelinjaka po posjedima, košnica po pčelinjacima te ono najvažnije za pčelare na kojem posjedu koji pčelinjak ubire koju kulturu.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.