Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izračunala HERA

Plin od travnja triput skuplji? Ministar Filipović: Nećemo dopustiti da dođe do takvog poskupljenja

Zagreb: Izjavu za medije nakon sjednice Vlade dao je Davor Filipović
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
01.03.2023.
u 14:02

Na pitanje kako će to spriječiti, Filipović je rekao da će konkretne mjere prezentirati tijekom sljedeća dva tjedna

S 41 eura na 106 eura po megavatsatu, a dodaju li se tome troškovi opskrbljivača, poput PDV-a, transporta i tome slično, cijena plina od 1. travnja iznosit će i 130 eura po megavatsatu. Novi plinski ceh izračunala je Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA). Taj izračun komentirao je ministar gospodarstva Davor Filipović

"Što se tiče HERA-ine metodologije, a HERA je neovisna u svom postupanju, plin bi trebao porasti s 41 eura na 106 eura i to bi bio strašan udar na standard građana. Mi ne možemo utjecati na ono što će HERA raditi, ali nećemo dopustiti da dođe do takvog poskupljenja plina i stat ćemo čvrsto uz građane", rekao je Filipović za N1.

Na pitanje kako će to spriječiti, Filipović je rekao da će konkretne mjere prezentirati sljedeća dva tjedna.

"Kontinuiramo održavamo sastanke po tom pitanju. Naši građani trebaju znati, kao što smo u svim krizama pomagali građanima i gospodarstvu, da ćemo to nastaviti raditi i dalje”, istaknuo je ministar.

Upitan za komentar prijedloga da oni koji troše više i imaju viša primanja trebaju i platiti više, odnosno da ne trebaju biti obuhvaćeni novim paketom mjera, Filipović je rekao:

"Cijeli paket izrade novih mjera, uz premijera, koordinira potpredsjednik Vlade Oleg Butković. Ne mogu govoriti o detaljima jer se na njima još radi, ali građani trebaju znati da će se mjere od 1. travnja nastaviti. Dok god traje kriza, Vlada će biti uz građane.”

Dodao je da se uvijek vodi izrekom: “Gdje svi misle isto, nitko ne razmišlja.”

Komentara 16

LJ
ljeto90
14:33 01.03.2023.

Ovu ide predizborna kampanja dizanje cijena onda ko fol HDZ spašava i tako će igra do izbora još ide neka masovna grobnica iskopavanje kostiju tko zna čijih i tako iz izbora u izbore a da baš me zanima koliko će kuća izgraditi u Petrinji???

DU
Deleted user
14:39 01.03.2023.

Heru kontrolira vlada u našim uslovima Plenković i vjerujem da su izračuni nastali po direktivi vlade i sad će vlada energično zaštititi građane.Da nije žalosno bilo bi smiješno.

NO
Nordik
14:55 01.03.2023.

Ista režija u Srbiji, Vučić izmisli problem i onda evo rješenje, vidite dragi glasači. Samo partija na čelu s karizmatičnim AP to može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije