Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajanstvena djevojka

Plavuša sa zapovjednog mosta kruzera: Kapetan je heroj!

moldavka
Foto: VL
1/4
19.01.2012.
u 13:24

Moldavku je Schettino poveo na zapovjedni most iako nije smio. Ona smatra da je napravio sve što je mogao da spasi 3000 ljudi

– Mislim da je kapetan Schettino obavio izvanredan posao. On je heroj. Posada se s njime solidarizirala i oni također smatraju da je kapetan zaslužan što su spašene tri tisuće ljudi – riječi su to 25-godišnje Moldavke Domnice Cemortan koja je, sumnja se, u trenutku havarije bila na zapovjednom mostu sa zapovjednikom luksuznog talijanskog kruzera Francescom Schettinom (52).

>> Putnici "Concordije" u roku od 10 dana moraju zatražiti odštetu

Iako je javnost već ranije čula za tajanstvenu plavušu koju je nepromišljeni kapetan poveo na most koji bi svakoj osobi koja nije časnik trebao biti zabranjen, njezin identitet otkriva internetski portal Adevarul.md.

D. Cemortan radila je za tvrtku Costa Crociere, a putovanje na Concordiji bilo je rođendanski dar (rođena je 7. siječnja 1987., op.a.).

Djevojka nije bila prijavljena kao putnik, a ima rumunjsku putovnicu i živi u Bukureštu.

Njezino mišljenje o kapetanu broda kao o heroju zacijelo neće naići na odobravanje tužitelja u Grossetu Francesca Verusija i istražne sutkinje Valerije Montesarchio koja je potpisala njegovo puštanje u kućni pritvor.

– Schettino je nevjerojatno pogriješio rutu i previše se približio otoku Gigliju. Pokazao se potpuno nesposobnim za upravljanje evakuacijom. Napustio je brod kada je na njemu bilo još oko 300 osoba. Odbio je vratiti se na brod te je ostao gledati kako tone – napisala je Valeria Montesarchio u spisu nakon što je ispitala zapovjednika Concordije, ali ga je ipak pustila u kućni pritvor ocijenivši da to neće iskoristiti za bijeg. Tužitelj Verusio protivi se takvoj odluci i uložit će žalbu. Smatra, naime, da bi kapetan mogao pobjeći, baš kao što je pobjegao s broda.

Inače, danas su spasioci nastavili traganje za oko 30 osoba koje se još vode među nestalima. Dok potraga ne završi, neće početi izvlačenje goriva iz spremišta broda. U spremištima ima 2400 tona goriva, koje sada više nije tekuće kakvo bi trebalo biti za ispumpavanje pa će se napraviti rupa kroz koju će se grijati nafta kako bi bila u tekućem stanju za ispumpavanje.

Komentara 60

Avatar flegmatik
flegmatik
15:39 19.01.2012.

19.01.2012. u 15:37h pippo0090 je napisao/la: \"Ja na put uzimam samo do 20 g.stare puce ...\" Ja nemam tako stroge kriterije. Puca je puca.

OB
-obrisani-
14:10 19.01.2012.

moldavka.....

RI
riječanka
09:37 20.01.2012.

....da da heroj, možda za nju, za mene sigurno nije.....nego jedan praznoglavi, napuhani idiot

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije