Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u sisku

Pješakinja (71) pokušla prijeći cestu pa je udario i usmrtio automobil

prometna nesreća
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
05.02.2015.
u 10:16

Od siline udarca pješakinja je odbačena izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminula

U sinoćnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Sisku, na raskrižju Petrinjske ulice i Ulice Ivana Zajca, poginula je 71-godišnja pješakinja. Nesreća se dogodila oko 18.30 sati kada je 20-godišnja vozačica, upravljajući osobnim automobilom sisačkih registracija, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine i stanju na kolniku (padala je kiša) prednjim djelom vozila udarila u 71-godišnju pješakinju koja je kolnik prelazila izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Od siline udarca pješakinja je odbačena izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminula. Vozačica je alkotestirana te je utvrđeno da nije bila pod utjecajem alkohola. Protiv 20-godišnje vozačice će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

I u Kutini su jučer ozlijeđeni pješaci. Muškarac i žena ozlijeđeni su u naletu automobila, oko 10 sati, u Ulici hrvatskih branitelja.

Do nesreće je došlo kada se 68-godišnji vozač osobnog automobila kutinskih registracija, dolaskom do pješačkog prijelaza nije zaustavio i propustio pješake koji su prelazili kolnik, već je u njih udario prednjim dijelom vozila. Oba pješaka, 59-godišnji muškarac i 52-godišnja žena, sanitetskim vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kutina prevezeni u sisačku Opću bolnicu, gdje su im konstatirane lake tjelesne ozljede te su pušteni kući. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola te će isti biti prekršajno prijavljen zbog počinjenog prometnog prekršaja.

>>Biciklistica (58) poginula u naletu kombija

>>U naletu automobila smrtno stradala pješakinja
 

Komentara 2

DI
Diners
14:14 05.02.2015.

Žao mi je, tragedija! Pješaci čuvajte se prometa,slabe vidljivosti,lošeg vremena i cestu prelazite na obilježenom pješačkom prijelazu!

GL
gigi.lamorozo.9
02:26 08.02.2015.

uvijek jedno te isto.Krivac uvijek vozač,nije prilagodio,sklisko.A zašto Ti pješaci,pogotvo ljudi starije dobi hodaju van pješačkih,van podhodnika,kroz crveno na semaforu.Zašto oni ne prilagode hodanje po znakovim i propisima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije