Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMILI GRAĐANI

PITANJE DANA Jeste li zbog novih kamera počeli više paziti na brzinu u vožnji?

Foto: Privatna arhiva
1/4
05.04.2024.
u 09:04

Postavljanje novih kamera po Hrvatskoj, a posebice u Zagrebu, primijetili su i brojni građani koji su uočili radnike koji marljivo pokušavaju priključiti tu tehnologiju uza rasvjetne stupove i semafore

Baš kad ste pomislili da biste mogli dodati malo gasa – iznenađenje! Upravo na toj dionici koja vam je bila najprikladnija za to sada se možda nalazi nova nadzorna kamera koja je postavljena ovih dana. Postavljanje novih kamera po Hrvatskoj, a posebice u Zagrebu, primijetili su i brojni građani koji su uočili radnike koji marljivo pokušavaju priključiti tu tehnologiju uza rasvjetne stupove i semafore. 

Prema fotografijama koje su nam stigle, ove kamere znatno se razlikuju od uobičajenih svijetlih na koje smo navikli. Crne ovalne kutije mahom se sada nalaze na više lokacija po Zagrebu, među kojima je i Slavonska avenija, Jadranska avenija te Avenija Dubrava. Zbog toga se postavlja i pitanje otkud ta inicijativa, a odgovor bi mogao biti – projekt Crocodile 2 Croatia. Naime, početkom godine je već Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture najavilo početak projekta kojim će se osigurati veća pokrivenost kamerama diljem Hrvatske, a time i veća kontrola brzine

Bespovratna sredstva EU tako su osigurala da se do sredine godine, kako je objašnjeno, diljem Hrvatske postavi više od 1700 novih kamera koje će moći snimiti i unutrašnjost automobila pa će se moći kažnjavati i nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela...

Jesu li nove kamere koje ovih dana imamo prilike vidjeti dio tog projekta, odlučili smo i mi provjeriti s Ministarstvom, a njihov odgovor objavit ćemo po primitku. Uz to, Ravnateljstvo policije pozvalo je ovih dana građane da predlože gdje bi mogle biti lokacije na kojima se krše prometni propisi kako bi se 19. travnja u sklopu ROADPOL-ova Plana aktivnosti puna 24 sata mogao provoditi pojačani nadzor brzine.

Ako ste i vi primijetili nove kamere, u Pitanju dana možete nam reći jeste li zbog novih kamera počeli više paziti na brzinu u vožnji.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Znate li što znače ove lampice u automobilima? Zbog nekih morate odmah ugasiti vozilo!

1/6

Komentara 11

BU
burza
11:36 05.04.2024.

Kad pocinju postavljati kamere u nasim soba da i tamo ne prekoracimo brzinu

Avatar Aurel
Aurel
09:59 05.04.2024.

a što kaže 'cajci - gdje su završile one STOTINE kamera koje su prije par godina kupili, a trebali su ih nositi 'cajci na uniformi i snimati čitav tok intervencije???

DO
domagoj1492
10:31 05.04.2024.

Opet represija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije