Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG INTERVENCIJA VLADE

Petrol najavio prosvjed, pumpe će biti zatvorene na sat vremena. Uprava se sastaje s Filipovićem

Zagreb: Cijena benzina pala ispod 10 kuna
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
28.12.2022.
u 09:00

Ministarstvo gospodarstva na čelu s Davorom Filipovićem tako će danas  zbog novonastale situacije održati i sastanak s upravom Petrola

Petrol Grupa, u čijem su sastavu benzinske postaje Petrol i Crodux, najavile su kako će danas njihova prodajna mjesta biti zatvorena na sat vremena, na čemu se ispričali kupcima zbog neugodnosti. Naime, prosvjed su najavili za danas između 12 i 13 sati, i to zbog intervencija hrvatske Vlade na cijene goriva proteklih mjeseci.

Otvorena ostaju prodajna mjesta na autocestama i nautičkim benzinskim servisima, a inače će sva prodajna mjesta ostati otvorena za hitne službe: policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, potvrdili su priopćenjem. 

''Mjera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca – stoga smo i odabrali vrijeme zatvaranja kako bismo vam prouzročili što manje neugodnosti – već ukazuje na nepodnošljivu situaciju u kojoj smo se našli. 

Nažalost, prisiljeni smo na drastičan potez jer regulacija cijena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje, a Vlada Republike Hrvatske ne mari na naša upozorenja. Unatoč mnogim upozorenjima, teret regulacije snose isključivo trgovci naftnim derivatima. Prihodi državnog proračuna od prodaje naftnih derivata ostaju nepromijenjeni. Odlučili smo se na ovaj potez kako bismo pronašli zajednički jezik s državom, unaprijed osigurali stabilnu opskrbu naftnim derivatima, zaštitili više od 2.173 radnih mjesta i omogućili vam da i ubuduće posjećujete prodajna mjesta Petrola i Croduxa'', navode u priopćenju.

Inače, Petrol koji ima 202 benzinske postaje u Hrvatskoj, objavio je nakon održane skupštine dioničara u Ljubljani kako je zbog ograničavanja cijena goriva u gubitku od 45 milijuna eura u 2022., prenosi HRT. Ministarstvo gospodarstva na čelu s Davorom Filipovićem tako će danas  zbog novonastale situacije održati i sastanak s upravom Petrola.

– Uprava Petrola poslala je 19 dopisa ministarstvu gospodarstva vlade Roberta Goloba, ali nam štetu nisu nadoknadili. Predložit ćemo mirno rješenje spora, inače ćemo tužiti Sloveniju i Hrvatsku, kazali su jučer na skupštini iz uprave slovenske kompanije. Također, Petrol prijeti prestankom prodaje nekih energenata.

Inače, u Hrvatskoj su maloprodajne cijene naftnih derivata regulirane od 7. veljače, a prema izračunu Petrola do kraja rujna tvrtka je u gubitku od 45,6 milijuna eura, odnosno to je razlika obračunate bruto dobiti za isto razdoblje lani kada nije bilo regulacije, ali još uvijek čekaju obračun štete od sudskog vještaka za financije i računovodstvo te ovlaštenog revizora.

>> VIDEO Hrvatska pošta ima važnu obavijest za građane oko zamjena kuna u eure

Komentara 34

DA
dado56
08:57 28.12.2022.

pokupovali stotine pumpi i sad umjesto 300 % zaradjuju 100% .. koliko uzmu po ljeti ne trebaju ni raditi ostatak godine… i opet ne valja … treba gulit kozu do kraja gradjanima

KP
Karlovacko pivo
09:00 28.12.2022.

I sad bi narod trebao biti protiv Vlade što je zamrznula cijene i podržati Petrol što mu je izmaklo 45 miliona jeli ovo normalno

CR
crocro
09:01 28.12.2022.

Koja panika. A nikome neće smatati ako oni zatvore i zauvijek. Svi će se disperzirati na ostale crpke. Ja osobno tamo izbjegavam točiti gorivo. U više od 2 desetljeća bio sam da se može na prste nabrojati i to silom prilike. Uopće mi ne nedostaju. I sada najavili zatvaranje na jedan sat i brzo panično trčimo njima. Kao da im želimo reći klečeći: "Nemojte, smilujete nam se, sve ćemo vam višestruko nadoknaditi, samo nemojte zatvoriti niti na minutu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije