Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVLJENO ZATVARANJE PRODAJNIH MJESTA

Ministarstvo gospodarstva: Ministar Filipović će sutra održati sastanak s Upravom Petrola

Zagreb: Davor Filipović obratio se medijima nakon sjednice Vlade
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
27.12.2022.
u 18:40

Petrol će u Hrvatskoj u znak prosvjeda zbog vladinih mjera regulacije cijena goriva u srijedu zatvoriti prodajna mjesta od 12:00 do 13:00 sati, osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović sutra će se sastati s upravom Petrola, nakon što je ta kompanija najavila da će u znak prosvjeda zbog regulacije cijena prekinuti prodaju u Hrvatskoj u srijedu od podna do 13 sati, doznaje se iz ministarstva gospodarstva (MINGO).

U vrijeme kada naftne kompanije ostvaruju rekordne profite zbog rata u Ukrajini i špekulacija na tržištu, vlada čini sve kako bi zaštitila standard građana, kažu u ministarstvu i podsjećaju da je, među ostalim, ograničila marže naftnih kompanija koje se odnose na benzin i dizel na 0.65 kn te smanjila trošarine za 0.80 kn i 0.40 kn za benzin i dizel.

"Da nema tih ograničenja cijena dizela bi bila za 1.99 kn viša, a benzina za 1.82 kune od trenutnih cijena na benzinskim postajama. Ministar Filipović će sutra održati sastanak s Upravom Petrola", kažu u ministarstvu.

Petrol će u Hrvatskoj u znak prosvjeda zbog vladinih mjera regulacije cijena goriva u srijedu zatvoriti prodajna mjesta od 12:00 do 13:00 sati, osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru, priopćio je Petrol u utorak. Prodajna mjesta Petrola u Hrvatskoj posluju pod tim brendom i brendom Croduxa.

Petrol procjenjuje da je šteta od regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj za 2022. godinu koju je pretrpio 45,6 milijuna eura.

Točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta bit će omogućeno hitnim/interventnim službama.

"Ovom mjerom želi se skrenuti pažnja na ozbiljnost situacije i spriječiti poremećaje u opskrbi te moguću nestašicu naftnih derivata u Hrvatskoj. Petrol se ispričava svim svojim kupcima i zahvaljuje im na razumijevanju", kažu u Petrolu.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
23:31 27.12.2022.

Čudno samo ovi sa ruskim pedigreom štrajkaju

MM
MMarko657
11:05 28.12.2022.

Ovo je službeno očitovanje jedne državne institucije??? "U vrijeme kada naftne kompanije ostvaruju rekordne profite zbog rata u Ukrajini i špekulacija na tržištu...." Pa zar ratno profiterstvo nije zločin, ne bi li ministrastvo trebalo onda podići neku tužbu? Ili ne bi li VRH trebala predložiti neki Zakon Saboru da se ratno profiterstvo spriječi i kažnjava (ako takve regulative već nema), "naftne kompanije zarađuju na špekulacijama", ne bi li država trebala spriječiti takve nečasne radnje u okviru svojih nadležnosti kao upravitelja, zakonopredlagatelja i zakonodavca, tko onda tu nije odradio posao ili tko tu nije svjestan svoje društvene uloge?

MA
mate30
20:18 27.12.2022.

Kad ih pogleda blago lelećim pogledom, ljudi će se odmah pokupiti i otići.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije