Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak MiG-a

Perešinova kći Daliborka: Ova nebeska ptica simbol je otpora naše Hrvatske

Foto: MORH/J.Kopi
1/11
12.05.2019.
u 20:39

Iako su moju obitelj zadesile dvije i pol godine neizvjesnosti, nadanja i velike tuge, nikada svoju državu, naglašavam, nikada neću mijenjati ni za jednu drugu jer je volim i u nju vjerujem, rekla je Daliborka Perešin-Kekelić

Moj tata uvijek mi je govorio da budem ponosna i dostojanstvena, ali ja sam danas tako uzbuđena. Srce će mi iskočiti i titra kako već odavno nije - kazala je Daliborka Perešin-Kekelić, kći pilota HRZ-a i heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina, na svečanosti u povodu povratka njegova MiG-a 21 u RH.

Kaže da je bilo potrebno puno ustrajnosti želje, volje, ljubavi i tihe diplomacije i stoga zahvaljuje i Vladi RH i svima koji su sudjelovali u povratku “te nebeske ptice koja predstavlja simbol otpora naše Hrvatske”.

O Rudijevoj poruci iz 1991. govorio je i hrvatski premijer Andrej Plenković, a to je bila poruka slobode, hrabrosti, snage i domoljublja. Zauzeo se za snaženje HV-a i policije, a mladima poslao poruku o vrijednostima Domovinskog rata.

Načelnik GS OSRH general Mirko Šundov kazao je da je Perešin trajno obilježio našu povijest, postao primjer domoljublja, hrabrosti i požrtvovnosti, te da nikada neće zaboraviti oduševljenje tijekom Domovinskog rata kada su nebom prvi put preletjeli zrakoplovi s hrvatskim oznakama. Za ministra obrane Damira Krstičevića Rudijev je MiG jedan od simbola borbe hrvatskog naroda za samostalnost, a njegov povratak u Hrvatsku ima za našu državu nemjerljivu vrijednost.

– Ali više od svega, on je uspomena na čovjeka koji se usudio reći da je Hrvat i da ne može i neće pucati na svoj narod, na istinskog heroja koji nam je svima dao snagu. On je naše nasljeđe, on je dio tradicije pobjednika i sada je s nama, kamo i pripada – kazao je Krstičević.

Poruka dana ipak je bila ona kćeri Daliborke koja je rekla: – Iako su moju obitelj zadesile dvije i pol godine neizvjesnosti, nadanja i velike tuge, nikada svoju državu, naglašavam, nikada neću mijenjati ni za jednu drugu jer je volim i u nju vjerujem.     

 

 

Komentara 41

Avatar kesizubac
kesizubac
11:37 12.05.2019.

Za ono što su učinili u domovinskom ratu, svim našim braniteljima, duboki naklon do poda..... Živjela Hrvatska!!!!!

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
12:09 12.05.2019.

heroj

SV
SveJeUzalud
12:10 12.05.2019.

......svaka cast Rudi..vječna ti slava.....Medvjedu poruka......hrvatski statistički zavod objavio je podatke da se u Hrvatskoj prvi put rodilo više branitelja nego djece....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije