Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
berislav Pavišić:

Pavišić: Purda može tražiti odštetu za neosnovano lišavanje slobode

purda (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/3
03.03.2011.
u 23:26

Hrvatsko odvjetništvo mora podignuti optužnice protiv svih onih za koja postoje sumnja da su sudjelovali u mučenjima i premlaćivanjima hrvatskih državljanja u srbijanskim logorima, kaže Pavišić.

U izravnom javljanju za HTV-ov Dnevnik 3 Tihomir Purda još jednom je ponovio riječi zahvale svima koji su mu pomogli da izađe na slobodu ali i istakao da poslije 58 dana pritvora u Zenici više neće napuštati granice RH.

Pravni stručnjak Berislav Pavišić rekao je da Purda sada ima mogućnost da zahtjeva odštetu za neosnovano lišavanje slobode, da hrvatsko Državno odvjetništvo mora podignuti optužnice protiv svih onih za koja postoje osnovana sumnja da su sudjelovali na bilo koji način u mučenjima i premlaćivanjima hrvatskih državljanja u srbijanskim logorima ali i da se riješi status svih onih koji se nalaze na bilo kojim potjernicama.

Posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković rekao je da je puštanje Purde na slobodu velikodušan čin Srbije ali i da srbijanska politika ne posustaje jer je tijekom današnjeg dana, prema neslužbenim informacijama, u Beču uhićen general Armije BiH Jovo Divjak. Spomenut je i zahtjev srbijanskog tužiteljstva da se ispita smrt 22 pripadnika srpskih paravojnih postrojbi u vojno redarstvenoj akciji Maslenica.

– Rat nije branje maslina. Za vojno redarstvenu akciju Maslenica mogu reći samo da se radi o besprijekorno planiranoj i provedenoj akciji te da nemam saznanja o bilo kakvim zločinima. Zločina je bilo na svim stranama i mislim da se moraju istražiti svi zločini pa i oni sa hrvatske strane. Isto tako mislim i da je vrijeme da DORH istraži zločine nad Hrvatima u Škabrnji, Vukovaru i ostalim stratištima, rekao je Svemir Vrsaljko, zapovjednik vojno redarstvene akcije Maslenica.

Komentara 13

Avatar dutra
dutra
00:20 04.03.2011.

Pa ne može tužiti ove što su ga zatvorili. Zatvorila ga je bosanska policija na temelju važeće tjeralice. Može tužiti Hrvatsku ili Srbiju. Hrvatsku zato što nije postupila po tjeralici, provela postupak i oslobodila ga optužbe, a Srbiju zato što je na osnovu iznuđenog priznanja raspisala tjeralicu.

Avatar dutra
dutra
00:23 04.03.2011.

I nije da mora. A i cifra koju si naveo nije obavezna, može i neka druga. Ukratko, sve si fulao.

GU
Gustavo
23:53 03.03.2011.

Ne da može nego mora, za milijun eura odštete preko odvjetnika utužit ove budale što ga zatvorili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije