Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO U OTVORENOM

Pavić: Sramota je da SDP drži štangu Mostu i Milanoviću; Ahmetović: Premijer vas je dobro naučio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.10.2022.
u 22:39

Kada ovakva afera trese zemlju i premijer sipa obećanja o gradnji svih stadiona u državi, plaćanju obroka u osnovnim školama, onda znamo kakva je legitimnost te Vlade - kritizirala je Vladu Ahmetović

Burna rasprava rasplamsala se u večerašnjoj HRT-ovoj emisiji Otvoreno na temu godišnjeg izvješća u Saboru o radu Vlade, a gosti su bili Mirela Ahmetović (SDP), Marko Pavić (HDZ), Stjepan Čuraj (HNS) te Daniel Spajić (Domovinski pokret).

Točnije, rasprava je krenula između Pavića i Ahmetović, i to po pitanju afere u Ini.

- Kada ovakva afera trese zemlju i premijer sipa obećanja o gradnji svih stadiona u državi, plaćanju obroka u osnovnim školama, onda znamo kakva je legitimnost te Vlade - kritizirala je Vladu Ahmetović. 

- Inu je otkrila Vlada, premijer je jasno rekao da nije sretan sa sustavom upravljanja Ine i da se model mora upravljati. Ova saslušanja su nelegalna i to je Odbor za Ustav rekao. Tko dolazi pred to povjerenstvo? Sramota je da se zove USKOK-ove optuženike, ljude koji su bacali mobitele u Savu - što se tada nisu bunili? Sramota je da SDP drži štangu Mostu i predsjedniku i ovakav igrokaz pokazuje slabost oporbe - odgovorio je Pavić.

Ahmetović je odgovorila kako je HDZ svog člana, misleći na Hrvoja Zekanovića, poslao na Antikorupcijsko vijeće kako bi uzurpirao vrijeme.

- Koliko je vjerodostojan Pavić dokazuje to što je ponovio paušalne riječi. Paviću, jeste li došli ovdje raditi ono što je i Zekanović radio? Premijer vas je dobro naučio - kazala je, nakon čega je riječ dobio Spajić.

- Domovinski pokret je bio u sabornici i na Antikorupcijskom vijeću jer nam je to bila prilika da kritiziramo rad Vlade i da ponovimo ono što govorimo - imamo povijesnu priliku vratiti upravljačka prava Ine u hrvatske ruke. Što se tiče premijera i Vlade, ja samo mogu reći da su oni od Hrvatske napravili društvo prosjaka. Istjerali smo 500.000 stanovnika, a bogatstvo svake države čine ljudi, a mi onda moramo uvoziti radnu snagu. O čemu mi pričamo i što ljudima nudimo osim toga što ekonomski tjeramo svoj narod? Mi smo ekonomski potonuli, ali i demografski. Trebamo upregnuti svoje znanje i vratiti državu na svoj put - kazao je Spajić.

Čuraj govori kako smo se digli s dna EU po pitanju plaća.

- U jednu ruku to izgleda pesimistično, ali moramo se sjetiti da smo među 27 zemalja u kojima se najbolje živi. Bolje biti i zadnji među najboljima, nedvojbeno je da standard raste - kazao je.

- Podaci se mogu prikazati ovako ili onako. Primjerice, Plenković govori o prosječnoj plaći iz srpnja koja raste, međutim ne spominje da je ta ista plaća pala u realnom iznosu tj. u odnosu na plaću isplaćenu u srpnju prošle godine. Ova Vlada se nije potrudila omogućiti građanima da kupuju jednak broj proizvoda ove godine kao što su i lani - smatra Ahmetović.

>> VIDEO Pogledajte trenutak kad je Zekanović udaljen sa Sjednice: 'HDZ je poslao provokatora!'

Komentara 13

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
04:40 19.10.2022.

jadna stranka u kojpj je ahmetović. plenković je u pravu kad kaže ko se urotio protiv njega budući premijeri ahmetović,grmoja i slični hahaha

KO
koraknaprijed
05:46 19.10.2022.

Samo izdajice i proruski plaćenici mogu podržavati spodobe kao Ahmtović,Grmoja,Kekin,Beljak,i Orešković.

ZE
Zeneka
00:53 19.10.2022.

Huda baba!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije