Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HGZ-a

Pavao Miljavac: Vukovarski problemi trebaju se riješiti za stolom

Pavao Miljevac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
10.11.2013.
u 21:32

Govoreći o načinu rješavanja vukovarske krize Miljavac je rekao da bi svi zajedno trebali sjesti za stol i pronaći moguća rješenja za probleme

Vukovar je grad heroj i zaslužuje razuman pristup i spuštanje tenzija na zemlju, rekao je umirovljeni general HV-a i bivši ministar obrane u Vladi RH Pavao Miljavac koji je danas jednoglasno izabran za predsjednika Hrvatskog generalskog zbora (HGZ). Govoreći o načinu rješavanja vukovarske krize Miljavac je rekao da bi svi zajedno trebali sjesti za stol i pronaći moguća rješenja za probleme koji trenutno opterećuju Vukovar i njegove građane, a ne stvarati podjele na žrtvama grada heroja.

Uz novoizabranog predsjednika HGZ novinarima su se obratili i umirovljeni generali Marinko Krešić i Josip Culetić koji su se osvrnuli na najave o smanjivanju braniteljskih mirovina. Istaknuli su kako ih najviše smeta to što se braniteljske mirovine smatraju privilegiranima kao i da se u Hrvatskoj trenutno isplaćuje preko 140 000 povlaštenih mirovina od kojih je 60 000 braniteljskih. Čelnici HGZ najavili su organizaciju okruglih stolova o bitkama u Domovinskom ratu. Kažu kako na taj način žele dati i svoj
doprinos istraživanju Domovinskog rata s obzirom da sada najlešće knjige o ratu pišu oni koji u ratu nisu niti sudjelovali.

Donesena je i odluka da se članom Zbora postuhumno proglasi jedini vukovarski general Blago Zadro.

Odluka je donesena uz prethodnu suglasnost zadrine obitelji. Miljavac je rekao da će u daljem radu HGZ nastojati davati svoje mišljenje oko najvažnijih društvenih tema, ali i da će i dalje prvi cilj biti briga za branitelje. Podsjetio je i da je HGZ neprofitna, nevladina udruga te da bi njen ulazak HGZ u bio pogubano za samu udrugu.

>>'Hrvatski je zaperak srpskog jezika, a Vukovar je vazda bio srpski grad'

Ključne riječi

Komentara 5

DH
dalibor.hren
22:07 10.11.2013.

Kakav stol, kakvi razgovori!? Mogli su razgovarati 1991. ali onda su "pevali" bit će mesa......

Avatar whitesox
whitesox
22:15 10.11.2013.

Kakav stol Pavle?jesi li ti ok u glavi!zna se to čije je!ako ne znaš zašto pričaš njesra?bolje ti je šuti!

AM
ameris
12:31 11.11.2013.

Gospodin P.Miljevac,bivši Ministar obrane i umirovljeni general pukovnik HV,danas predsjednik HGZ,kao vojnik s karlovačkog ratišta(Turanj) i suradnik g.J.Bojkovca s tog ratišta zna: svi se Zakoni donose u Saboru RH.Kada su usvojeni,objavom postaju neprikosnoveni i nediskutabilni.Pozivom "za stol" pozivate na diskreditacijuju Zakona , Ustavnih zakona i Međunarodnih sporazuma o nacionalnim manjinama.Ja se mogu s Vama složiti o složenosti problematike a Vas i HGS molim da poštujte gore navedeno.ps. ima demokratska procedura promjene svakog Zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije