Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Papa proslavio blagdan Svih Svetih

01.11.2008.
u 14:06

Papa Benedikt XVI. proslavio je u subotu blagdan Svih Svetih pozivajući vjernike da slijede primjer kršćanskih mučenika i drugih muškaraca i žena koji su svoj život posvetili Bogu.

Benedikt je poziv uputio tijekom podnevne molitve Anđeoskog pozdrava pred tisućama ljudi okupljenih na Trgu svetoga Petra.

Među nazočnima su bili i sudionici "Utrke svetih", utrke kroz Rim, duge 10 km, u kojoj je sudjelovao i rimski gradonačelnik Gianni Alemanno.

Benedikt XVI. je aludirajući na američki gospel "Kad sveci marširaju", rekao da svi kršćani trebaju težiti da budu "pribrojani svecima" u "utrci" za mučeništvo.

Papine se riječi mogu protumačiti i kao poziv na "bezuvjetnu ljubav za Boga i za braću ljude". Sveci su u svom zemaljskom životu bili "siromašni duhom, ranjeni grijehom, gladni i žedni pravednosti, krotka i čista srca, mirotvorci i progonjeni", rekao je Papa.

Na blagdan Svih Svetih koji se slavi 1. studenoga, Katolička crkva se sjeća svih svetaca, kako onih koje je Crkva službeno proglasila svetima, tako i onog anonimnog mnoštva za koje vjeruje da su u nebu. Ovaj blagdan prethodi Danu mrtvih ili Dušnom danu, kada se sjećamo svih pokojnih koji još nisu zaslužili nebo.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije