Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PET DANA SKRIVANJA

Pao na Bajakovu: Uhićen vozač koji je migrante ostavio da potonu u Kupi

S migrantima upao u Kupu
Foto: Nikola Ćutuk/ PIXSELL
1/7
31.08.2019.
u 00:00

Svi spašeni migranti zatražili su azil u Hrvatskoj i nalaze se u prihvatilištu u Zagrebu.

Policija je u petak navečer na Bajakovu uhitila 45-godišnjeg srbijanskog državljana osumnjičenog da je prošlog tjedna vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da tonu u Kupi na glinskom području, nakon čega je jedna migrantica poginula, doznaje u policiji.

Osumnjičeni je, poslije pet dana skrivanja, uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo dok je oko 21,50 sati autobusom htio prijeći u Srbiju, potvrdio je MUP.

Kako su trojica njegovih pomagača ranije otkrivena, prijavljena i pritvorena i 45-godišnjak će biti odmah smješten u istražni zatvor.

Za glavnim osumnjičenikom u toj krijumčarskoj skupini tragalo se od nedjelje kada je s kombijem punim migranata, bježeći od policije, sletio u Kupu u Slatini Pokupskoj.

No, on je uspio iskočiti i pobjeći prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone.

Migrante su iz rijeke spasili policajci koji su ranije pokušali zaustaviti te 'uloviti' krijumčarski kombi iz kojega su na kraju izvukli 11 osoba. Međutim, jedna žena je kasnije tijekom pružanja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Svi spašeni migranti zatražili su azil u Hrvatskoj i nalaze se u prihvatilištu u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 48

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
00:17 31.08.2019.

Kako netko tko je počinio kriminalno djelo ilegalnog prelaska granice ima pravo tražiti azil?

IL
ilicak
02:18 31.08.2019.

sramota; uhvatili vozača koji je vodio ljude u smrt a ne prikazat njegovu fotku, ime i prezime. ovo sto vi radite je čisti kriminal jer otvoreno stojite iza ubice koji je te ljude za njihov novac poveo u smrt. sramota od novinara.

PU
puntar13
07:28 31.08.2019.

Ovog iz Srbije ispitati za minska polja, pošto ih je prošao bez aktiviranja.Možda ih je on i postavljao, a mogu ga i zaposliti na razminiranju ako ih je tako lako prošao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije