Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA PERSPEKTIVA

Ovo je pogled medicinske sestre zbog čije je pogreške preminuo pacijent u Čakovcu

Foto: Facebook
1/2
03.10.2020.
u 16:14

- Sistem je brzo označio krivca, kako se nacija ne bi zapitala kakvi su bili radni uvjeti koji su prethodili tragediji - navodi se uz objavljenu fotografiju

Na Facebook stranici Medicinske sestre - medicinski tehničari objavljena je fotografija koja pokazuje kako izgleda pogled iz zaštitnog odijela koje nosi medicinsko osoblje.

- S obzirom da je pacijent koji je na žalost preminuo (navodno zbog pogreške medicinske sestre, za vrijeme hemodijalize u Čakovcu) bio u samoizolaciji, sestra je morala biti obučena od glave do pete u svemirsko hot odijelo uz zaštitne naočale. Dolje na fotografiji je pogled na situaciju iz njene perspektive. Amen. Na stranu uvjeti rada, preopterećenost, manjak osoblja, neadekvatne plaće i nikakve beneficije ni na radni staž, ni povoljnije stambene kredite da se to deficitarno zanimanje zadrži u Hrvatskoj. Baš ništa. Sistem je brzo označio krivca, kako se nacija ne bi zapitala kakvi su bili radni uvjeti koji su prethodili tragediji - navodi se uz objavljenu fotografiju. 

Foto: Daniel Pavlić

>> VIDEO Izjava ravnatelja nakon završenog inspekcijskog nadzora u ŽB Čakovec

Komentara 53

VA
valpovo
16:38 03.10.2020.

Ovo je velika laz.Nije istina .Radim u bolnici nosim sild od veljace.Svaka sild je zasticen sa tankim neznam na HR objasniti folijom i ta folija se mora skinuti prije stavljanja.Ja nosim i naocale ispod ponekad se zamagle ali onda stavim jedan flaster pricvstim masku za kozu i problem rijesen.Pa ljudi moji nemozete varati miljune medicinskih radnika.Ovo je smijesno.

EE
eem
17:51 03.10.2020.

Poštovano osoblje. Medicinsko. Ne mogu vam opisati svoju dugogodišnju ljutnju i nemoć. Dobrih 20 g muku s vama mučimo. Glavne sestre se postavljaju iznad doktora, najteže pacijente sele po odjelima gdje ne smiju ni ležati, propisanu terapiju dovodite u pitanje, obitelj na vas mora galamiti jer je pacijent po nekoliko dana u mukama bez terapije, galamite po odjelima kao da ste na Glavnom kolodvoru, obračunavate pelene i ostali materijal HZZO-u, a tražite da ga donesemo s pacijentom, zaboravljate poslati obrok. Noću vas uopće ni nema. Ukratko - užas desetljećima. Rijetko koja je okej.

Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
17:41 03.10.2020.

Kada se na ovaj načćn traže opravdanja za tragičan događaj onda je to skoro pa siguran put u jedan drugi, jednako ili slično tragičan događaj!! Nikome to zapravo ne pomaže. Tjera se "mak na konac" u dokazivanju kako su uvjeti rada glavni krivac za tragediju koja se dogodila. Gospodo nisu! Glavni faktor je čovjek! Kompleksno ljudsko biće kojem se mogu dogoditi i pogreške. Pogrešku priznati, shvatiti je i prihvatii prirodni slijed iste je normalno. Tražiti jeftine razloge zašto se nešto dogodilo je ispod razine etike koja mora postojati kod osoblja koje radi s ljudima. Nije dobro da se ovo na ovakav način radi - kakve su god bile okolnosti u radu - uvijek sam ono što sam htio ubrizgati u venu pacijeta provjerio o čemu se radi. Jer - kad se jednom nešto ubrizga to više nije moguće izvaditi. Koja oprema se koristi meni je poznato. U to više je neshvatljivo ovakvo djelovanje. To u struci ni u kom slučaju ne pdiže svijest da moja pogreška nekoga može koštati života. Prije mi izgleda kao poziv za opravdanje ljudske aljkavosti i komotnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije